Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUSTAVO A. TRUJILLO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Gustavo A. Trujillo

Gustavo A. Trujillo werd geboren op Tenerife in 1972. Opleiding Hij studeerde klarinet aan het conservatorium te Santa Cruz de Tenerife. In 1993 verhuisde hij naar Amsterdam om compositie te studeren aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zijn docenten compositie waren Daan Manneke, Geert van Keulen en Theo Verbey. Tevens volgde hij de ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1999   The Gents

Biografie Gustavo A. Trujillo

1972

Gustavo A. Trujillo werd geboren op Tenerife in 1972.


Opleiding

Hij studeerde klarinet aan het conservatorium te Santa Cruz de Tenerife. In 1993 verhuisde hij naar Amsterdam om compositie te studeren aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zijn docenten compositie waren Daan Manneke, Geert van Keulen en Theo Verbey. Tevens volgde hij de cursus 'Nieuw Hedendaagse en Niet Westerse Technieken' bij Rafael Reina. Hij nam deel aan verschillende compositieseminars en master classes bij o.a. J. Darias, A. Blanquer, J.J. Falcón en Leonardo Balada. In 1998 was hij geselecteerd voor deelname aan de 4de International Composer's Meeting in Apeldoorn. In datzelfde jaar volgde hij de Stockhausen Kurse-Kürten o.l.v. Karl Heinz Stockhausen. In oktober 2000 studeerde hij af aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij compositielessen had gevolgd bij Klaas de Vries, Peter Jan Wagemans en René Uijlenhoet. Daar studeerde hij tevens muziektheorie bij Patrick van Deurzen, Peter Jan Wagemans en Désirée Staverman.


Activiteiten

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektheorie en sinds 1999, gastdocent aan de Faculteit van Kunst en Cultuurwetenschap van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.


Composities

Zijn productie bestaat uit werken voor de meest uiteenlopende bezettingen. Vermeld dienen te worden: Baile (orkest), Madrigal de los Campesinos (koor), Forma Deforme (blokfluitkwartet), De Fahrradstand Oper (kameropera), Wolof (groot ensemble), As if nothing happened (ballet), Música para liebres muertas (elektronica). Malpaís con Campanas werd in 2000 in première gebracht door het Nederlands Balletorkest onder leiding van Christopher Lyndon-Gee.


Prijzen

Pavana lachrimae (orgel) kreeg de tweede prijs in de Hinsz Compositiewedstrijd te Kampen. Canción para dormir (koor), kreeg de eerste prijs op het IV Concurso de Composición Coral Ciudad de La Laguna (Spanje).

G. Trujillo
(2002)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gustavo A. Trujillo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer