Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUUS SMEETS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-11-1948 - 02-04-2020

Genre

carnaval, componist, dialectpop, schlager, tekstschrijver

Pseudoniemen

Guus Sjmeets

Guus Smeets

Componist en tekstdichter van Valkenbergse en Limburgse liedjes. Tot 2003 vormt hij een trio met zijn broers onder de naam Ezzebleef. Hij schrijft voor artiesten zoals Beppie Kraft, Frans Theunisz, Roy Raymonds en Andres (Dries Holten). Zijn nummer Viva Tirol (geschreven voor Taai Taai) krijgt ook een Duitse versie dankzij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, tekstschrijver

Biografie Guus Smeets

Componist en tekstdichter van Valkenbergse en Limburgse liedjes. Tot 2003 vormt hij een trio met zijn broers onder de naam Ezzebleef. Hij schrijft voor artiesten zoals Beppie Kraft, Frans Theunisz, Roy Raymonds en Andres (Dries Holten). Zijn nummer Viva Tirol (geschreven voor Taai Taai) krijgt ook een Duitse versie dankzij entertainer Hansi Hinterseer. Smeets overlijdt in 2020 aan de gevolgen van het coronavirus.

Discografie Guus Smeets

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Guus Smeets

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer