Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUYS 'N DOLLS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - 1984

Genre

MOR, pop

Guys 'n Dolls

Britse middle-of-the-road groep, opgericht als tegenhanger van Abba. Zij scoren enkele grote hits (waarvan You're My World zelfs een nummer één notering haalt). In 1978 verlaten Bazar en Van Day de groep en hebben als Dollar veel succes in Groot-Brittannië. Met Griggs en Howard vervolgt de Guys 'n Dolls haar ...
Volledige biografie...

Bezetting

Martine Howard   zang
Paul Griggs   zang
Julie Forsyth   zang
Dominic Grant   zang

Overige muzikanten

David Van Day   zang
Therese Bazar   zang

Genoemd in de biografie van

1980   Gerard Stellaard
1982   Martin Duiser

Biografie Guys 'n Dolls

Britse middle-of-the-road groep, opgericht als tegenhanger van Abba. Zij scoren enkele grote hits (waarvan You're My World zelfs een nummer één notering haalt). In 1978 verlaten Bazar en Van Day de groep en hebben als Dollar veel succes in Groot-Brittannië. Met Griggs en Howard vervolgt de Guys 'n Dolls haar weg. In 1980 verhuist de band naar Nederland waar zij met producer Gerard Stellaard gaat werken. De groep valt in 1984 uiteen waarna Grant & Forsyth als duo verdergaan en enkele hits scoren. Howard heeft in 1989 een hit met Rob de Nijs met de single Duet. Van Day duikt in 1998 weer op als lid van het heropgerichte Bucks Fizz.

Discografie Guys 'n Dolls

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Guys 'n Dolls

Video Guys 'n Dolls

Guys 'n’ Dolls - You're M...
Guys 'n’ Dolls - You're My World • TopPop
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Guys 'n’ Dolls - You're My World • TopPop

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer