Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HADEWYCH MINIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

05-01-1977 - heden

Genre

basgitaar, componist, pop, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Hadewych Minis

Actrice Hadewych Minis is sinds 2005 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast speelt ze rollen in televisieproducties en speelfilms. In april 2013 verschijnt bij het label Dox haar eerste, titelloze soloalbum. De zangeres noemt de mix van funk, punk en pop zelf electro-ponk.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, componist, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2012   Dio
2012   Orkater
2013   André Hazes
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hadewych Minis

Actrice Hadewych Minis is sinds 2005 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast speelt ze rollen in televisieproducties en speelfilms. In april 2013 verschijnt bij het label Dox haar eerste, titelloze soloalbum. De zangeres noemt de mix van funk, punk en pop zelf electro-ponk.

1999 - 2004

Hadewych Minis (Maastricht, 5 januari 1977) studeert in 1999 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze doet een studie method acting aan het Lee Strasberg Theatre Institute in New York. In 2000 speelt ze de hoofdrol in de voorstelling De Gelukkige Huisvrouw bij theatergroep Het Vervolg. Ze werkt drie jaar samen met theatergroep ZT Hollandia en speelt in het locatieproject Lange Lies Lange Jan en in de grote zaalproducties De Onverschilligen, De Metsiers en Richard III. Ze heeft een heel klein rolletje in Martin Koolhovens speelfilmdebuut AmnesiA (2001). In 2003 volgen de solovoorstelling Minis en de muziektheaterproducties Sentimenti, Inanna en Seemansliederen.

2005 - 2010

Minis' sluit haar carrière bij ZT Hollandia af met de voorstelling Fort Europa (2005). Ze wordt vast onderdeel van Toneelgroep Amsterdam en speelt in onder meer Scènes Uit Een Huwelijk, Opening Night, Romeinse Tragedies en Angels in America. Op televisie is ze onder meer te zien in de serie Floor Faber. Ze speelt de rol van prinses Máxima in de televisiedrama's De Kroon (2004) en Majesteit (2010), levert gastbijdragen in het cabaret van Koppensnellers en is een terugkerende gast in het improvisatieprogramma De Vloer Op. In de bioscoop is de actrice onder meer te zien in de komedie Phileine Zegt Sorry (Robert Jan Westdijk), Nachtrit (Dana Nechustan), Kicks (Albert ter Heerdt), Moordwijven (Dick Maas), Amsterdam (Ivo van Hove), de psychologische thriller Zwart Water (Elbert van Strien) en de thriller Loft (Antoinette Beumer). Op haar dertigste koopt Minis een Fender Jazz Bass en leert ze zichzelf basgitaar spelen.

2011 - 2013

Hadewych Minis gaat samen met Mike Boddé op tournee met de komische muziekvoorstelling Gelukkig Met Hadewych En Mike. In de zomer van 2011 speelt ze met Jan van Eerd op de Parade de muziekvoorstelling Hade Part One. De actrice is in 2012 winnares van het televisieprogramma Wie Is De Mol? Ze schort haar vaste contract bij Toneelgroep Amsterdam op om liedjes te schrijven voor haar eerste soloalbum. Ze neemt baslijnen op met hulp van een iPad en vult die aan met zang, drumpartijen en toetsen. De schetsen worden bewerkt door producer Jan van Eerd en opgenomen samen met Van Eerd en coproducer Joost van den Broek. Voordat haar eigen plaat verschijnt, levert ze vocalen op de single Ze Houdt Van Me (2002) van rapper Dio. Ze is een paar seconden te zien in de bijbehorende videoclip. Vrij Met Hadewych En Mike, de tweede tournee met Mike Boddé, is in het voorjaar van 2013 te zien. Het debuutalbum Hadewych Minis komt in april 2013 uit via het label Dox. De plaat bevat liedjes in diverse stijlen waarbij wordt afgeweken van popclichés. Het instrumentarium bestaat uit bas, drums, mondharmonica, orgel en sampler. In deze periode neemt ze de rol van Rachel Hazes over van Chantal Janzen in de succesvolle musical Hij Gelooft In Mij over het leven van André Hazes. De actrice speelt de hoofdrol in Alex van Warmerdams speelfilm Borgman die in mei 2013 in het hoofdprogramma draait van het filmfestival in Cannes.

André Hazes Dio

Discografie Hadewych Minis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hadewych Minis

Audio/Video Hadewych Minis

Video Hadewych Minis

Hadewych Minis - Chuck (O...
Hadewych Minis - Chuck (Official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hadewych Minis - Chuck (Official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer