Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HAN VAN EIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Han van Eijk

Han van Eijk zingt achtergrondkoortjes, commercials, jingles en programmaleaders en scoort in 1999 een hit met de titelsong van het programma Big Brother.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2000   De Kast
2000   Gordon
2000   Henk Westbroek
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Han van Eijk

Han van Eijk zingt achtergrondkoortjes, commercials, jingles en programmaleaders en scoort in 1999 een hit met de titelsong van het programma Big Brother.

In bezetting van

Elysium   zang

1999

Han van Eijk (Brielle, 3 juli 1962) is al jaren actief als sessiezanger. Zijn stem is te horen in talloze achtergrondkoortjes, jingles, reclames en programmaleaders. Het meest herkenbaar is hij in het televisieprogramma Het Gevoel Van..., waar hij een groot deel van de vocalen voor zijn rekening neemt. In september wordt hij gevraagd om de leader van het Big Brother-programma in te zingen. Als het programma een succes is neemt men snel een langere versie op. Het plaatje wordt onder Van Eijk's naam op single uitgebracht. Op de b-kant staat het Tol Hansse-nummer Big City, met een nieuwe tekst door de bewoners van het Big Brother-huis. Het is echter het aanstekelijke Leef dat, met de hulp van een videoclip, binnen de kortste keren naar de top van de hitparade schiet.

Tol Hansse

2000

Van Eijk werkt mee aan een benefietconcert in de Melkweg voor de slachtoffers van de strijd op de Molukken. Ook Julya Lo'ko, Gordon en Marlayne zijn van de partij.

Gordon Julya Lo'ko Marlayne

2005

Van Eijk maakt deel uit van The Jan Rietman Band. Deze groep doet een theatertournee van ongeveer veertig optredens in Nederland. Het optreden in Noordwijk wordt opgenomen voor een latere cd-uitgave. Hij zingt ook in het spiritueel vocaal ensemble Elysium.

Elysium Jan Rietman

2007 - 2008

Van Eijk is een van de achtergrondzangers bij het RTL4-programma Singing Bee dat wordt gepresenteerd door Gordon. Hij zingt in de periode 2008-2010 ook mee tijdens de theatertournee Forever Young, de jubileumshow van Jan Rietman.

Gordon Jan Rietman

2011

Eind mei zingt Han van Eijck samen met Mandy Huydts, Ingrid Simons, Franky Rampen en Daniëlle Mulder in het achtergrondkoor tijdens Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA.

Toppers

Discografie Han van Eijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Han van Eijk

Video Han van Eijk

han van eijk - leef
han van eijk - leef
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
han van eijk - leef

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer