Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANDSOME 3SOME

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Handsome 3some

Periode

1997 - 2002

Genre

rock

Handsome 3some

Rotterdams trio rondom de virtuoze gitariste Arjo Klingens die rock combineert met dance.
Volledige biografie...

Bezetting

Steven Engel   basgitaar
Arjo Klingens   gitaar, zang
Marcel van As   drums

Overige muzikanten

Matto Kranenburg   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Grumpyhead
2001   Leendert Haaksma
2002   Jane Doe
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Handsome 3some

Rotterdams trio rondom de virtuoze gitariste Arjo Klingens die rock combineert met dance.

1997

Na enkele jaren als coverband te hebben geopereerd begint de loopbaan met eigen werk veelbelovend. In dit jaar wint de band Havenpop, krijgt zede MIB award als meest belovende Rotterdamse band en ook de STIP award werd mee naar huis genomen.

1998

Handsome 3some De groep brengt 2 mini albums uit, Cute Grrrls en Fallen Out Of Space. De EP's worden redelijk ontvangen en met het nummer I weten ze tot de Cyber Top 50 door te dringen

1999

De band krijgt een platencontract aangeboden door major EMI. Hun single Do It Again is de themasong van de Nederlandse speelfilm The Delivery. Het eerste volledige album is vernoemd naar hun eigen website: listen.to/handsome3some. In de zomer kan het trio zich voor een groter publiek bewijzen op festivals als Lowlands en Waterpop.

2000

De single Best Day Of My Life wordt geremixt door Robert Moorman van Grumpyhead. Handsome 3Some reist in november naar Amerika voor optredens in ondermeer Minneapolis, Madison, Chicago en de rockconferentie Rockrgrl in Seattle.

Grumpyhead

2001

In april verzorgt de band een Marlboro Flashbacktoer waarbij liedjes van de IJslandse zangeres Björk worden gecovered. Zangeres Arjo staat voor deze gelegenheid de gitaar af aan Leendert Haaksma en de band wordt verder aangevuld met percussionist Gijs van Straalen (Deire) en toetsenist Reyn Ouwehand.

Deire Leendert Haaksma Reyn Ouwehand

2002

Handsome 3some Steven Engel vervangt bassist Kranenburg die naar Kane vertrekt. Handsome 3Some verzorgt een showcase tijdens de internationale muziekconventie South By South West (SXSW) in Austin Texas. Na het Amerikaanse avontuur stopt de band ermee. Op de webstite meldt gitariste/zangeres Arjo: "Een beetje coach had me allang het veld uit gehaald. Nu ben ik met een aantal blessures veel te lang doorgelopen." Arjo Klingens werkt onder de naam La Kidda aan een solo-album waarop ze zich vooral richt op beats en samples. Samen met producer Reyn Ouwehand gaat ze in september de studio in. De overige Handsome 3Some-muzikanten leveren ook bijdragen aan de plaat. Arjo, Marcel en Steven begeleiden live de singer-songwriter A Balladeer (oftewel Marinus de Goederen).

Jane Doe Kane

2003

Drummer Marcel van As en gitariste Arjo Klingens gaan in februari op tournee met de bekende folkartiest Iain Matthews, mede-oprichter van Fairport Convention. Ook bassist Eric Coenen (o.a. bekend van Ilse DeLange) zit in de begeleidingsband. De leden van Handsome 3some leerden Matthews kennen tijdens de opnames van het televisieprogramma Vrienden van Amstel, waar zij een a capella vertolking deden van de hit Woodstock. Eind februari verschijnt ook een solo-cd van Arjo Klingens onder de artiestennaam La Kidda. Handsome 3some wordt benaderd door het management van Björk om hun versie van Army Of Me aan te leveren voor een compilatie-cd vol gecoverde Björk-liedjes.

La Kidda

2004

18 januari is in Tilburg het livedebuut van drummer Marcel van As bij de band Coparck. Klingens wint samen met Jan Willem VandenBan in december onder de naam Drillem de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance.

Coparck Drillem

Discografie Handsome 3some

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Handsome 3some

Audio/Video Handsome 3some

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer