Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANDSOME POETS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Handsome Poets

Periode

2009 - heden

Genre

indie, pop

Online

Hyves
Officiële website

Handsome Poets

Handsome Poets is een gitaarpopband uit Gouda. Hun eerste single Blinded belandt op de soundtrack van de korte film Chance van Victor van Doorn. Naar aanleiding van de single wordt de band eerst door DJ Barend van Deelen en later ook door DJ Michiel Veenstra uitgenodigd voor een liveoptreden op ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tim van Esch   zang
Ruben Trouborst   achtergrondzang, basgitaar
Nils Davidse   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Daniel Smit   achtergrondzang, drums

Overige muzikanten

Gerard Trouborst   achtergrondzang, gitaar

Biografie Handsome Poets

Handsome Poets is een gitaarpopband uit Gouda. Hun eerste single Blinded belandt op de soundtrack van de korte film Chance van Victor van Doorn. Naar aanleiding van de single wordt de band eerst door DJ Barend van Deelen en later ook door DJ Michiel Veenstra uitgenodigd voor een liveoptreden op 3FM. Dankzij veel airplay belandt Blinded op de 32ste plaats van de Mega Top 50. De tweede single Dance (The War Is Over) wordt Megahit op 3FM, door RTL5 gebruikt in een tv-spot voor het programma So You Think You Can Dance en is live te horen in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Handsome Poets staat in het voorjaar van 2011 vier keer in het voorprogramma van Bløf. Net als de singles is het titelloze debuutalbum (maart 2011) geproduceerd door Erik Schurman. De cd bevat popliedjes met een dansbare groove gekoppeld aan invloeden uit new wave. Handsome Poets wint 10 april 2011 in de Melkweg de 3FM Serious Talent Award. De band treedt daarom 14 april op tijdens de uitreiking van de 3FM Awards. Begin augustus verlaat gitarist Gerard Trouborst de band na wat in de pers ‘onenigheid’ wordt genoemd. Eind augustus staat de groep op Lowlands. In mei 2012 vertegenwoordigt Handsome Poets Nederland op het Harare International Festival Of Arts in Zimbabwe. De band doet daar samen met de Zimbabwaanse artiest Alexio Kawara een optreden op het hoofdpodium. De single Sky On Fire is in de zomer van 2012 tijdens de Olympische Spelen elke dag te horen in de uitzendingen van de NOS. Dankzij deze airplay bereikt het nummer in augustus de eerste plaats in de Nederlandse iTunes Download Top 100. Op 14 juni 2013 staat de band op Pinkpop. Sky On Fire wordt ook gebruikt in de openingsscène van de Nederlandse speelfilm Smoorverliefd (september 2013).

Discografie Handsome Poets

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Handsome Poets

Audio/Video Handsome Poets

Video Handsome Poets

Sky On Fire -Handsome Poe...
Sky On Fire -Handsome Poets Official Video HD-
Handsome Poets -Dance (th...
Handsome Poets -Dance (the war is over) clip
Blinded -Handsome Poets ...
Blinded  -Handsome Poets official clip HD-
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Blinded  -Handsome Poets official clip HD-

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer