Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANNA KULENTY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

hanna kulenty

Periode

1961 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.hannakulenty.com

Biografie Hanna Kulenty

Hanna Kulenty werd op 18 maart 1961 geboren in Bialystok (Polen). Opleiding Zij studeerde van 1980-1986 compositie aan de Chopin Muziekacademie in Warschau bij Wlodzimierz Kotonski. Van 1986 tot 1988 studeerde zij compositie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voorts nam zij deel aan de International Courses for ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2011   René Gulikers

Biografie Hanna Kulenty

1961

Hanna Kulenty werd op 18 maart 1961 geboren in Bialystok (Polen).


Opleiding

Zij studeerde van 1980-1986 compositie aan de Chopin Muziekacademie in Warschau bij Wlodzimierz Kotonski. Van 1986 tot 1988 studeerde zij compositie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voorts nam zij deel aan de International Courses for Young Composers, georganiseerd door de Poolse sectie van de ISCM, en aan de internationale zomercursussen in Darmstadt.


Activiteiten

Sinds 1989 werkt ze als componiste, veelal in opdracht. Als gastdocent gaf zij lezingen bij diverse muziekinstellingen in binnen- en buitenland.


Composities

Haar werken gaan, naar eigen zeggen, uit van een boogtechniek: een manier van uitdrukken d.m.v. een intensiteitscurve in een van tevoren vastgelegde structuur.


Prijzen

In 1985 won zij met Ad unum voor orkest (1985) de tweede prijs tijdens de European Young Composers' Competition in Amsterdam. In 1987 ontving zij de Stanislaw Wyspiánski Award (2de klasse) en de tweede prijs van de Poolse Componisten Unie competitie voor Ride voor 6 slagwerkers (1987). Verder won zij van de afdeling Warschau van de Poolse Componisten Unie: in 1986 de eerste prijs met Quinto voor 2 piano's (1986), in 1987 de eerste prijs met Breathe voor strijkorkest (1987), in 1988 de derde prijs met Cannon voor viool en piano (1988) en in 1989 de tweede prijs met aaa TRE voor altviool, cello en contrabas (1988). In 2003 won zij met het Trumpet Concerto de 50ste aflevering van het Unesco International Rostrum of Composers.

Discografie Hanna Kulenty

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hanna Kulenty

Audio/Video Hanna Kulenty

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer