Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANNES MINNAAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hannes Minnaar in 2014 (Bron: officiële website)

Periode

26-12-1984 - heden

Genre

klassiek, orgel, piano

Online

Officiële website

Hannes Minnaar

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Na het afsluiten van zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 en onderscheiding volgde hij lessen bij o.a. Alfred Brendel, Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Ook studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen.
Volledige biografie...

Instrumenten

orgel, piano

Genoemd in de biografie van

2011   Gideon den Herder
2011   Maria Milstein
2014   Isabelle van Keulen

Biografie Hannes Minnaar

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Na het afsluiten van zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 en onderscheiding volgde hij lessen bij o.a. Alfred Brendel, Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Ook studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen.

In bezetting van

Van Baerle Trio   piano

1984

Hannes Minnaar wordt op 26 december 1984 geboren te Goes. Minnaar begint op zevenjarige leeftijd met pianospelen. Vanaf 1997 heeft hij les van Marien van Nieukerken. Hij start zijn conservatoriumstudie bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium.

1999

Minnaar wint de eerste prijs op de Rotterdamse Pianodriedaagse.

2001

Als 17-jarige maakt hij zijn debuut met het concertino van Henriëtte Bosmans met het Orkest van het Oosten (het Nederlands Symfonie Orkest). Gedurende zijn studie speelt Minnaar het 5e pianoconcert van Beethoven met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Frans Brüggen.

Frans Brüggen Nederlands Symfonie Orkest

2003

Minnaar wint de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours.

2007

Bij het YPF Nationaal Pianoconcours wint Minnaar de tweede prijs.

2008

In oktober behaalt Minnaar de tweede prijs bij het Internationale Concours van Genève.

2010

Minnaar wint de derde prijs bij de Koningin Elisabeth-wedstrijd in Brussel. Janine Jansen nodigt hem uit om op te treden met Mischa Maisky en haarzelf tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

Janine Jansen

2011

Minnaar krijgt een Fellowship van de Borletti-Bultoni Trust. Samen met Gideon den Herder en Maria Milstein richt hij het Van Baerle Trio op.

Gideon den Herder Maria Milstein Van Baerle Trio

2012

Op 15 juni ontvangt Hannes Minnaar de Edison Klassiek Debuutprijs.

2013

Minnaars tweede album 'Bach Inspirations' wordt bekroond met vier sterren door de Britse krant The Guardian en krijgt vijf sterren van BBC Music Magazine. Op het album speelt hij muziek van componisten en pianisten, die zich lieten inspireren tot het maken van bewerkingen van stukken van componist Johann Sebastian Bach.

2014

Met violist Isabelle van Keulen neemt Minnaar alle sonates voor piano en viool van Ludwig van Beethoven op.

Isabelle van Keulen

2015

Met Jan Willem de Vriend en het Nederlands Symfonie Orkest stort Minnaar zich op het vierde en vijfde pianoconcert van Beethoven. Het album wordt uitgebracht bij Challenge Classics.

Jan Willem de Vriend Nederlands Symfonie Orkest

2016

De pianist ontvangt op 1 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van minister Jet Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.
Die dag verschijnt ook een nieuw album bij Challenge Records met solo-werken van Fauré.

Discografie Hannes Minnaar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hannes Minnaar

Audio/Video Hannes Minnaar

Video Hannes Minnaar

Hannes Minnaar - Bach/Lis...
Hannes Minnaar - Bach/Liszt - Prelude and fuga in a
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hannes Minnaar - Bach/Liszt - Prelude and fuga in a

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer