Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS DORRESTIJN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hans Dorrestijn (bron: weblog VPRO)

Periode

16-06-1940 - heden

Genre

Gouden Harp, tekstschrijver

Online

Theaterencyclopedie
Officiële website

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn is een Nederlands tekstschrijver, vertaler en cabaretier, met een typische zwartgallige stijl. Hij schrijft ook teksten en liedjes voor anderen zoals Adèle Bloemendaal en voor kinderseries. Na eerst zelf piano gespeeld te hebben bij zijn programma's wordt pianist Frans Ehlhart is zijn vaste begeleider. Vanaf 2002 doet ...
Volledige biografie...

Instrumenten

tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1967   Don Quishocking
1970   Willem Wilmink
1980   Rob Chrispijn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn is een Nederlands tekstschrijver, vertaler en cabaretier, met een typische zwartgallige stijl. Hij schrijft ook teksten en liedjes voor anderen zoals Adèle Bloemendaal en voor kinderseries. Na eerst zelf piano gespeeld te hebben bij zijn programma's wordt pianist Frans Ehlhart is zijn vaste begeleider. Vanaf 2002 doet Martin van Dijk de muzikale omlijsting bij zijn voorstellingen.

Discografie Hans Dorrestijn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans Dorrestijn

Audio/Video Hans Dorrestijn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer