Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS P. KEUNING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

hans p. keuning

Periode

05-10-1926 - 08-11-2016

Genre

componist, hedendaags

Biografie Hans P. Keuning

Hans Keuning is op 5 oktober 1926 in De Rijp in Noord-Holland geboren. Hij studeert aan het Amsterdams Conservatorium piano bij Paul Frenkel en schoolmuziek bij Jos Smits van Waesberghe. Daarna studeert hij directie bij Jaap Spaanderman. Hij werk eerst als leraar en dirigent in Enschede en van 1964 tot 1979 is ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Hans P. Keuning

1926 - 2016

Hans Keuning is op 5 oktober 1926 in De Rijp in Noord-Holland geboren.

Hij studeert aan het Amsterdams Conservatorium piano bij Paul Frenkel en schoolmuziek bij Jos Smits van Waesberghe. Daarna studeert hij directie bij Jaap Spaanderman.

Hij werk eerst als leraar en dirigent in Enschede en van 1964 tot 1979 is hij directeur van het Instituut voor Creatieve Ontwikkeling in Assen, onder meer Strreekmuziekschool voor Noord en Midden Drente. Vanaf 1979 is hij directeur van de Muziekschool Waterland te Purmerend, tot zijn pensionering in 1983.

Als componist is hij grotendeels autodidact. Vele van zijn composities (waaronder koorwerken, blokfluitmuziek, orkestmuziek, werk voor piano, en kamermuziek) zijn uitgegeven bij Harmonia. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in muziek voor jongeren.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans P. Keuning

Audio/Video Hans P. Keuning

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer