Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS TIMMERMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

hans timmermans

Periode

05-10-1951 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Hans Timmermans

Hans Timmermans was in een vorig bestaan fysicus totdat passie voor kunst in het algemeen en Muziek in het bijzonder een aardverschuiving in zijn bestaan inleidde. In de jaren ’80 van de vorige eeuw studeerde hij piano en muziektheorie bij verschillende docenten totdat compositie van elektronische muziek een onstuitbare passie ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Hans Timmermans

Hans Timmermans was in een vorig bestaan fysicus totdat passie voor kunst in het algemeen en Muziek in het bijzonder een aardverschuiving in zijn bestaan inleidde. In de jaren ’80 van de vorige eeuw studeerde hij piano en muziektheorie bij verschillende docenten totdat compositie van elektronische muziek een onstuitbare passie werd. Hij werkt sinds 1985 voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en doceert o.a. Compositie van elektro-akoestische muziek en muziek voor moderne dans, en technische vakken zoals Muziek Software Ontwikkeling.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans Timmermans

Audio/Video Hans Timmermans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer