Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS VANDENBURG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hans Vandenburg in 2010

Periode

17-08-1946 - heden

Genre

gitaar, mondharmonica, orgel, percussie, pop/rock, producer, zang

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

VanDeFruits

Hans Vandenburg

Hans Vandenburg is de markante voorman van de Haagse popband Gruppo Sportivo. Hij speelt daarnaast in onder anderen Buddy Odor Stop en Dierenpark, brengt enkele soloplaten uit en produceert platen van andere groepen.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, mondharmonica, orgel, percussie, producer, zang

Genoemd in de biografie van

1994   Gruppo Sportivo
1997   Hallo Venray
1998   Dierenpark
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hans Vandenburg

Hans Vandenburg is de markante voorman van de Haagse popband Gruppo Sportivo. Hij speelt daarnaast in onder anderen Buddy Odor Stop en Dierenpark, brengt enkele soloplaten uit en produceert platen van andere groepen.

In bezetting van

Buddy Odor Stop   gitaar, zang
Dierenpark   gitaar, mondharmonica, orgel, percussie, zang
Gruppo Sportivo   gitaar, zang
Leo Unger Band   gitaar, zang
The Wishing Well   gitaar, zang
Ugly Head   gitaar, zang

1994

De titel van zijn solodebuut Gruppo Sportivo-voorman Hans Vandenburg's Commercial Break verraadt de nodige frustratie, die echter niet af te horen is aan de luchtige popliedjes, die weliswaar wat moderner zijn geproduceerd maar door zijn herkenbare stemgeluid en relativerende teksten toch ogenblikkelijk doen denken aan Gruppo Sportivo.

Gruppo Sportivo

1996

Dat ook solo commercieel succes uitblijft weerhoudt Vandenburg er niet van zijn tweede solo-album (volgens hetzelfde recept vervaardigd) Shake Hands With Vandenburg uit te brengen.

1997

Hans Vandenburg produceert het album Hallo Venray van Hallo Venray. Hij slaagt erin de groep een passend nieuw geluid aan te meten.

Hallo Venray

1998

Vandenburg komt in het nieuws met zijn groep Ouwe Hans Dierenpark. De gelijknamige dierentuin spant een rechtzaak aan, omdat ze niet willen dat Vandenburg die naam gebruikt. Onder de ingekorte naam Dierenpark verschijnt een nieuw album.

Dierenpark

2001

Vandenburg zingt op de single Itsahum van de Haagse supergroep The Wishing Well. Hij is met het liedje Weg Van Haar vertegenwoordigd op de door Sjaal Bral samengestelde verzamelcd Alle 13 Haags .

The Wishing Well

2010

Hans Vandenburg in 2010 Het schrijvers- en vertalersduo Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes schrijven de (on)geautoriseerde biografie Hans Vandenburg En Het Geheim Van Succes (Nijgh & Van Ditmar), 'van zijn eerste bril tot zijn laatste lied. Van zijn wildste haren tot zijn kaalste streken'. Vandenburg levert zelf ook bijdragen, onder meer in de proloog onder de naam VanDe Fruits. Het boek gaat vergezeld van de cd Here Funny Album Title, een dwarsdoorsnede uit het repertoire van de muzikant met veel uniek (demo)materiaal.

2015

Twee jaar na het einde van Grupo Sportivo verschijnt de soloplaat Dig It Yourself. Op het album staat een nummer waarvan de tekst is geschreven door Herman Brood.

Herman Brood

Discografie Hans Vandenburg

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans Vandenburg

Audio/Video Hans Vandenburg

Video Hans Vandenburg

BNN & Friends voor War Ch...
BNN & Friends voor War Child ~ Voorgoed
HANS VANDENBURG- MR. SMIL...
HANS VANDENBURG- MR. SMILE (Official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
HANS VANDENBURG- MR. SMILE (Official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer