Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS VAN ECK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

16-08-1958 - heden

Genre

elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Website

Hans van Eck

Hans van Eck is medeoprichter, artistiek leider en klankregisseur van het Schreck Ensemble, waarmee hij elektro-akoestische concerten in binnen- en buitenland geeft. Hij is de klankregisseur van het 'In Situ'-project 'Klanken verbeeld, Beelden verklankt' in Kasteel Eijsden bij Maastricht. Als producer/geluidstechnicus/componist werkt hij samen met Hans van Koolwijk bij de ...
Volledige biografie...

Biografie Hans van Eck

Hans van Eck is medeoprichter, artistiek leider en klankregisseur van het Schreck Ensemble, waarmee hij elektro-akoestische concerten in binnen- en buitenland geeft. Hij is de klankregisseur van het 'In Situ'-project 'Klanken verbeeld, Beelden verklankt' in Kasteel Eijsden bij Maastricht. Als producer/geluidstechnicus/componist werkt hij samen met Hans van Koolwijk bij de realisatie van de cd 'Bambuso Sonoro'. Hij is een van de ontwerpers van de BassBox waarmee hij regelmatig concerten geeft. Hans van Eck is componist van diverse werken voor verschillende bezettingen, waarvan vele in opdracht zijn geschreven. Zijn oeuvre bestaat uit kamermuziek, orkestmuziek en elektro-akoestische muziek. Zijn werken worden uitgevoerd door o.a. het Schreck Ensemble en het Aquarius Ensemble in Amsterdam, Utrecht en in Duitsland, Italië, Spanje, Denemarken, Polen, Litouwen, Roemenië en Brazilië.

1977 - 1985

Hans van Eck (16 augustus 1958) studeert musicologie bij Leigh Landy, Frits Noske en Ton de Leeuw, aan de Universiteit van Amsterdam met specialisaties: 1600, 1900 en 20ste eeuw. Hij sluit deze studie cum laude af met een doctoraal examen over Johann Jacob Froberger. Van 1981 tot 1985 studeert hij sonologie aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht bij Jaap Vink, Frits Weiland en G.M. Koenig. Verder neemt hij privélessen in instrumentatie bij Daan Manneke.

2000 - 2009

Zijn compositie voor muziektheater 'Nuctemeron' (2000) wordt regelmatig uitgevoerd.
In 2009 verschijnt de cd 'Bass Box'.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hans van Eck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer