Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS VAN ZIJP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

04-10-1957 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, gamelan, hedendaags, percussie

Online

Officiële website

Hans Van Zijp

Hans van Zijp componeert voor ballet, theater, kamermuziek en gamelan. Hij speelt bij diverse gamelan ensembles. Daarnaast is hij muzikaal begeleider bij verschillende dansopleidingen.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, percussie

Biografie Hans Van Zijp

Hans van Zijp componeert voor ballet, theater, kamermuziek en gamelan. Hij speelt bij diverse gamelan ensembles. Daarnaast is hij muzikaal begeleider bij verschillende dansopleidingen.

In bezetting van

Ensemble Gending   percussie

1957 - 1987

Hans van Zijp is geboren op 4 oktober 1957 te Arnhem. Hij studeert piano bij Jan Smit, C.Czaja Sager en Marjès Benoist, compositie bij Walter Hekster en elektronische compositie bij Michael Fahres. Van Zijp werkt als pianist voor ballet en moderne dans aan de Arnhemse Dansacademie.

1989 - 1993

Hans van Zijp woont en werkt in Bretagne, Frankrijk. Met danseres Muriel Masson en mime-speler Jörn Gehlker vormt hij de groep Volanvag 'compagnie de danse et musique contemporaine'. Met de voorstellingen ‘Choeur de Nacres’ (1990) en 'Anges et Demons' spelen ze in Duitsland, Frankrijk en Nederland. ‘Pièce pour choeur et danceurs’ (1992) is een avondvullende productie van choreografe Sonia André waarvoor hij de muziek schrijft.

1993 - 1997

Hans van Zijp vestigt zich in Amsterdam. Hij werkt als muzikaal begeleider (piano) aan de Theaterschool in Amsterdam en vanaf 1997 aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). Hij begeleidt tevens trainingen bij Dansgroep Krisztina de Châtel, Dansers Studio en Dansgroep Amsterdam. Hans van Zijp wordt lid van Ensemble Gending. In 1996 heeft het gamelanensemble haar eerste tournee door Java. Hierna volgt Van Zijp op Bali (Sukawati) lessen gendèr wayang (Balinese poppenspel) en suling (bamboefluit).

1998 - 2010

Hans van Zijp is medeoprichter van de kindercomponistenwerkplaats bij het Centrum voor Elektronische Muziek (CEM). Tot 2010 speelt hij in Ensemble Gending.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hans Van Zijp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer