Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS VAN DEN HURK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

drums, sessiemuzikanten

Pseudoniemen

Captain Hurk

Hans van den Hurk

Drummer Hans van den Hurk speelt in de groep Seven Eleven. Hij staat met heel veel muzikanten en artiesten live op het podium, en is ook als sessiemuzikant in de studio te vinden. Daarnaast is hij Onderwijs Manager en docent bij de Rockacademie in Tilburg.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums

Genoemd in de biografie van

2008   Het Goede Doel

Biografie Hans van den Hurk

Drummer Hans van den Hurk speelt in de groep Seven Eleven. Hij staat met heel veel muzikanten en artiesten live op het podium, en is ook als sessiemuzikant in de studio te vinden. Daarnaast is hij Onderwijs Manager en docent bij de Rockacademie in Tilburg.

In bezetting van

Het Goede Doel   drums
Sarah (1)   drums
Seven Eleven   drums

1968

Hans van den Hurk wordt geboren op 29 mei 1968 in Oss.

1977 - 1979

In zijn geboortestad krijgt hij op 9-jarige leeftijd drumles op de muziekschool. Van den Hurk is elf jaar als hij in zijn eerste popbandje gaat spelen.

1985

Hans van den Hurk wil studeren aan het conservatorium, maar hij is nog te jong. Om de tijd een beetje te doden gaat hij na de Havo bij een bank werken .

1987 - 1989

In 1987 start hij dan met zijn studie drums lichte muziek aan het conservatorium in Arnhem. Tijdens zijn eerste studiejaar speelt hij een half jaar in een commercieel orkest. In discotheken speelt hij het populaire Top-40 werk en begeleidt soms artiesten als Ronnie Tober en Imca Marina. Twee maanden na oprichting gaat hij in 1988 spelen bij de groep Seven Eleven. De band combineert funk en jazz met hiphop. Een jaar later belanden twee nummers op de Nederlandse compilatie Funkin' Delight. De groep speelt onder meer in Parkzicht en Rotown te Rotterdam.

Imca Marina Ronnie Tober Seven Eleven

1990 - 1991

In 1990 gaat hij twee dagen in de week werken op een muziekschool in Oss. Met Seven Eleven speelt Van den Hurk 1991 live samen met de Dope Posse, een hiphopgroep uit Uden.

Dope Posse

1993 - 1994

In 1993 studeert hij af. Met Seven Eleven wint hij Camelpop. De groep krijgt hierdoor de gelegenheid een live-cd op te nemen. In 1994 wordt de groep uitgenodigd voor een sessie in het VPRO-radioprogramma van Hans Dulfer. Een jaar later gaat de groep met de New Yorkse gitarist Menace de studio in Amsterdam in. Naast het spelen in Seven Eleven gaat hij als sessiemuzikant veel artiesten live begeleiden.

Hans Dulfer

1996

In 1996 brengt hij met Seven Eleven in eigen beheer het album The Come Out uit. Van den Hurk doet een tournee met de band.

1998

Met Seven Eleven treedt hij veel op in Nederland en Duitsland en is ook regelmatig te gast bij tv-programma's als Call-TV en The Lounge. Dankzij internet doet de band het goed in het Amerikaanse college radio-circuit. Het debuutalbum van Seven Eleven krijgt redelijk veel airplay. Tijdens de Night Of The Proms doet hij onder meer concerten met Acda & De Munnik, Tony Hadley (zanger van Spandau Ballet) en Toots Thielemans.

Acda en De Munnik

1999

Seven Eleven maakt indruk tijdens het Uncut Funkfestival '99 in Parijs dat wordt gehouden in de bekende jazzclub New Morning. Van den Hurk gaat ook spelen in de band van de Amsterdamse zangeres Sarah.

Sarah (1)

2000

In 2000 stopt hij met lesgeven aan de muziekschool in Oss. Hij ruilt die baan in voor een functie op de Rockacademie in Tilburg. Van den Hurk geeft daar drumles en wordt later ook onderwijsmanager. In 2002 werkt hij als studiomuzikant mee aan twee albums: Members Only van Lee Towers en Alone And Yet van gospelzanger Remco Hakkert. In april verschijnt het live-album Get 'm Down! van Seven Eleven. De pers is lovend. Met de groep speelt Van den Hurk op het I Feel Good Funk festival in Locarno, Zwitserland. In november geeft de band een aantal concerten in Zwitserland en Oostenrijk.

Lee Towers

2001 - 2003

In 2001 staat hij met Seven Eleven op North Sea Jazz. Ook in deze periode speelt hij met veel artiesten live op het podium. Hij doet shows en bedrijfsfeesten met onder meer Xander de Buisonjé, André Hazes en Willeke Alberti. In de studio drumt hij de plaat American Duets in van Benny Neyman, Hart Nodig van Rob Janszen en op Peel Me (2002) van Jaybeez. In 2003 komt het album Hot 'n' Funky uit met een gastbijdrage van rapper Brainpower. Hij speelt mee op de cd Star Bass Invasion van Dodge. Later dat jaar speelt hij in het concertgebouw te Amsterdam met de Italiaanse zanger Alessandro Safina.

André Hazes Benny Neyman Brainpower Dodge Jaybeez Willeke Alberti Xander de Buisonjé

2004

Van den Hurk speelt in de band van Kasper van Kooten en in het najaar doet hij een theatertournee met John Schleipen. Het album Hot 'n' Funky van Seven Eleven wordt in februari in Amerika en Frankrijk uitgebracht. De band treedt op tijdens North Sea Jazz en wordt door publiek en pers goed ontvangen. Met de groep doet hij in juli drie concerten in Nederland met Gary 'Mudbone' Cooper van Parliament. Net als in 2003 staat hij met de Italiaanse zanger Safina in het concertgebouw. Eind 2004 doet hij een paar optredens met Boris. Met de winnaar van het tv-programma Idols is hij ook te zien in het muziekprogramma Top Of The Pops.

Boris

2005

In het voorjaar speelt hij in de begeleidingsband van Karin Bloemen tijdens haar theatertournee. Daarnaast werkt Van den Hurk ook nog steeds met Kasper van Kooten. Hij is te horen op de live-cd van de kleinkunstenaar. De drummer is tevens te horen op de live-dvd van Petra Berger. Hij maakt nog steeds deel uit van Seven Eleven, maar door zijn drukke agenda moet hij soms optredens laten lopen. Later in het jaar speelt hij in de band van Do en doet hij een aantal concerten met Tasha's World.

Do Karin Bloemen Kasper van Kooten Petra Berger Tasha's World

2006

Terwijl Seven Eleven start met het werken aan een nieuw album is Van den Hurk in theaters te zien met het programma She Got Game 3 onder leiding van Leoni Jansen. Hij speelt mee tijdens een serie concerten van zangeres Do. In de zomer speelt Van den Hurk een aantal concerten bij Henk Westbroek. Verder worden er opnames gemaakt voor de cd Zangzaad van Kasper van Kooten waarop ook bijdragen staan van onder meer Baas B. en Candy Dulfer. In het najaar volgt de release van de cd Whatever Happened To… van rapper Are MC en staan een aantal concerten op het programma met Van Kooten, waarvan in februari 2007 een intensieve theatertournee met zijn liedjesprogramma van start gaat.

Candy Dulfer Henk Westbroek Lange Frans & Baas B She Got Game

2007

Van januari tot en met mei doet Hans van den Hurk een intensieve theatertournee met Kasper van Kooten en het programma ZangZaad. Daarnaast doet hij een aantal optredens met Seven Eleven en sessiewerk in de bands van Bastiaan Ragas en Do. In de tweede helft van het jaar treedt de drummer weer op met Seven Eleven, valt hij in bij Henk Westbroek en staat hij op het podium met onder meer Kasper van Kooten en Willeke Alberti, Mark Dakriet, René Shuman, René Froger, Edsilia Rombley en Karin Bloemen.

2008

Kasper van Kootens ZangZaad komt uit op dvd. Het programma gaat in januari en februari opnieuw door het land. Na enkele optredens met Henk Westbroek voegt Van den Hurk zich vanaf april bij Het Goede Doel. Hij is niet te horen op hun album Gekkenwerk, maar tourt wel met deze band mee als vaste drummer tijdens hun theatershow Ze Zijn Terug waarvan de première in Carré is. Daarnaast speelt hij in de eerste helft van het jaar met Seven Eleven (o.a. in het Italiaanse Bolzano) en doet hij een aantal invalbeurten bij de theatershow Big, Black and Beautiful. In de tweede helft van 2008 staan optredens op het programma met Kasper van Kooten in Singapore en Maleisië (september) en gaat de drummer in december met Seven Eleven naar Zwitserland.

Discografie Hans van den Hurk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hans van den Hurk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer