Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HARDY MERTENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Hardy Mertens

Hardy Mertens werd op 20 februari 1960 in Nieuwenhagen (Limburg) geboren. Opleiding Van 1969 tot 1980 volgde hij lessen in muziektheorie, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, piano en slagwerk aan de Heerlense Muziekschool. Tussen 1978 en 1984 studeerde hij muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. In dezelfde periode studeerde hij aan het Conservatorium te ...
Volledige biografie...

Biografie Hardy Mertens

1960

Hardy Mertens werd op 20 februari 1960 in Nieuwenhagen (Limburg) geboren.


Opleiding

Van 1969 tot 1980 volgde hij lessen in muziektheorie, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, piano en slagwerk aan de Heerlense Muziekschool. Tussen 1978 en 1984 studeerde hij muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. In dezelfde periode studeerde hij aan het Conservatorium te Utrecht compositie bij Hans Kox en hafa-directie bij Gerrit Fokkema.


Activiteiten

Al tijdens zijn studie was Hardy Mertens werkzaam als instrumentalist. In 1982 was hij één jaar dirigent van het Limburgs regionaal harmonieorkest Harmonia Nova uit Sittard (project), terwijl hij van 1984 tot 1985 klarinettist/arrangeur was bij de Koninklijke Militaire Kapel. In 1992 werkte hij met het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest van Israël. In 1997 werd hij benoemd tot hoofdvakdocent harmonie- en fanfaredirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij is tevens dirigent van het Nederlands Politieorkest. Als gastdirigent en docent is hij actief in Singapore, Hong Kong, Italië, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Staten.


Composities

In 1989 was een van zijn composities het verplichte werk op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. In 1994 kreeg hij van de Aziatische republiek Singapore de opdracht twee korte werken te schrijven voor het driejaarlijkse muziekconcours 'Indoor Band Competition'.


Publicaties

In 1980 werd Het verschijnsel Muziek (socio-filosofische beschouwingen over de communicatieve aspecten van muziek) uitgegeven bij De Leymborgh Muziekuitgaven.


Prijzen

In 1985 werd Mertens onderscheiden met de zilveren legpenning van de Federatie van Europese Muziek- en Folkloreverenigingen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hardy Mertens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer