Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HARRIE JEKKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1951 - heden

Genre

cabaret, gitaar, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website
Fansite

Harrie Jekkers

Nadat Het Klein Orkest uit elkaar is gevallen gaat Harrie Jekkers solo en in het theater verder. De eerste opzet van Het Klein Orkest was indertijd eigenlijk ook bedoeld voor het theatercircuit. De Hagenaar werkt echter nog steeds samen met Klein Orkestleden Chris Prins en Leon Smit.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Bezetting

Koos Meinderts   tekstschrijver

Overige muzikanten

Chris Prins   basgitaar
Leon Smit   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1990   Ton Scherpenzeel
1999   Kinderen Voor Kinderen
2008   Eric Vaarzon Morel
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Harrie Jekkers

Nadat Het Klein Orkest uit elkaar is gevallen gaat Harrie Jekkers solo en in het theater verder. De eerste opzet van Het Klein Orkest was indertijd eigenlijk ook bedoeld voor het theatercircuit. De Hagenaar werkt echter nog steeds samen met Klein Orkestleden Chris Prins en Leon Smit.

In bezetting van

Het Klein Orkest   gitaar, zang

1971 - 1985

Jekkers maakt van 1978 tot en met 1985 deel uit van Het Klein Orkest. Voor die tijd werkt hij enkele maanden op het kantoor van verzekeraar Nationale Nederlanden. Daarna studeert hij Engels in Groningen en is hij gedurende enige jaren leraar Engels. In 1982 componeert Jekkers onder de naam Harry Klorkestein het nummer O, O, Den Haag en heeft daarmee een grote hit. Hij schrijft de romans Uit De School Geklapt (1983) en Tejo, De Lotgevallen Van Een Geëmancipeerde Man (1985).

Het Klein Orkest

1986

Jekkers werkt met Klein Orkest-leden Leon Smit en Chris Prins aan het theaterprogramma 2x3 kwartier.

1988

Yoghurt Met Banaan is de titel van eerste cd van Jekkers. Het album wordt in opdracht van de FNV gemaakt en telt enkel liedjes over 'werk'. De voorstelling 2x3 Kwartier gaat tot en met 1990 door het land. Dit jaar verschijnen ook de boeken Kunst Met Peren en De Man Van Wol.

1990 - 1991

De Hagenaar werkt samen met Ton Scherpenzeel, de vroegere frontman van Kayak. Jekkers treedt solo op met zijn theatershow Het Gelijk Van De Koffietent. Hij voert de toeschouwers met liedjes en conferences mee naar zijn kindertijd. De Zingende Zwanehals is de titel van Jekkers' vijfde boek. De cd die in 1991 verschijnt heet De Man In De Wolken.

Kayak

1992 - 1994

Het derde programma van de cabaretier heet Met Een Goudvis Naar Zee. Onderwerpen als het ontstaan van het leven en Jekkers' diensttijd komen voorbij. Het lied Terug Naar Af wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste lied uit de theaterproducties 1992. In 1993 maakt Jekkers speciaal voor kinderen het liedjesalbum Olie Bol Van Krentenkoek en het boek De Kinderverslinder. In hetzelfde jaar ontvangt de cabaretier de Nationale Scheveningen Cabaretprijs voor Met Een Goudvis Naar Zee. Onder regie van Joost Ranzijn wordt het boek Uit De School Geklapt verfilmd als tv-serie voor de NCRV.

1995

In dit jaar start Jekkers' theatershow Het Geheim Van De Lach En De Piccolo. Met dit geheim is Jekkers als in zijn vroege jeugd bezig, en het wordt aan het eind van de show onthuld. In het programma gaat Harrie Jekkers in conferences langs bij zijn Haagse vriend en beroepswerkloze Rik. Tussendoor zingt Jekkers zijn oude en nieuwe liedjes. De tour loopt tot en met 1997.

1996

Het eerste solo theaterprogramma Het Gelijk Van De Koffietent verschijnt op dubbelcd. Het programma stamt uit 1992 en werd in Diligentia in Den Haag opgenomen. Na de tournee houdt Jekkers enkele jaren een cabaret-pauze.

1998

Jekkers brengt de mini-cd Er Ging Een Vis Uit Fietsen uit.

1999

Samen met Koos Meinderts verzorgt Jekkers Jekkers & Koos : Het Verhaal Achter De Liedjes. Dit jubileumprogramma (Jekkers en Meinderts werken al twintig jaar samen) loopt tot en met 2001.

2000

Het boek Achter De Duinen verschijnt. Het bundelt de teksten voor volwassenen van Harrie Jekkers en Koos Meinderts. De teksten van de kinderliedjes worden apart gepubliceerd. Er is ook een cd aan toegevoegd met enkele opnames die de plaat nooit hebben gehaald.

2001

De dubbel-cd Het Verhaal Achter De Liedjes is een registratie van de gelijknamige show waarin Jekkers samen met tekstschrijver Koos Meinderts onder de naam Jekkers en Koos tekst en uitleg geeft bij de liedjes die ze de afgelopen jaren samen hebben gemaakt.

2002

Harrie Jekkers neemt een jaar pauze. In het seizoen 2003-2004 komt hij weer met een nieuw programma.

2007

Jekkers schrijft de liedjes voor het kindertheaterstuk De Snoepwinkel Van Zevensloten, naar het boek van Koos Meinderts.

2008

Verdriet Is Drie Sokken is een cd met 21 liedjes bestemd voor kinderen vanaf zes jaar, gezongen door Fay Lovsky samen met Harrie Jekkers. De cd hoort bij de gelijknamige dichtbundel van Koos Meinderts. De composities zijn Thijs Borsten en flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en trompettist Eric Vloeimans leveren bijdragen.

Eric Vaarzon Morel Fay Lovsky

2015 - 2016

Met Jeroen van Merwijk speelt hij in de Nederlandse theaters het liedjesprogramma 'Als we zo vrij mogen zijn'.

Jeroen van Merwijk

Discografie Harrie Jekkers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Harrie Jekkers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer