Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HARRIET KRIJGH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - heden

Genre

cello, klassiek

Online

Officiële website

Harriet Krijgh

De celliste Harriet Krijgh is eigenlijk bekender in het buitenland dan in haar eigen land, Nederland. Maar dankzij het Nederlands Nationaal Muziekinstrumentenfonds is ze wel in de gelegenheid een cello uit 1690 te bespelen, gebouwd door Hendrik Jacobs te Amsterdam.
Volledige biografie...

Instrumenten

cello

Genoemd in de biografie van

1988   Anna Magdalena den Herder

Biografie Harriet Krijgh

De celliste Harriet Krijgh is eigenlijk bekender in het buitenland dan in haar eigen land, Nederland. Maar dankzij het Nederlands Nationaal Muziekinstrumentenfonds is ze wel in de gelegenheid een cello uit 1690 te bespelen, gebouwd door Hendrik Jacobs te Amsterdam.

1991

Harriet Krijgh, geboren in 1991, krijgt haar eerste cellolessen al op vijfjarige leeftijd van de cellist Johannes Eisenmeier. Vanwege haar talent wordt ze aan het conservatorium in Utrecht toegelaten tot de Jong Talent-klas van Lenian Benjamins. Daarnaast krijgt ze celloles van Elias Arizcuren en Jeroen den Herder.

Jeroen den Herder

2004

Harriet Krijgh verlaat Nederland en verhuist naar Wenen waar ze verder gaat studeren aan het Konservatorium Wien Privatuniversität bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrova.

2008

Tijdens het Prinses Christina Concours in 2008 wint Harriet Krijgh naast de eerste prijs de Laureatenprijs. Tijdens de landelijke finale van het Prima la Musica Concours in Oostenrijk wint Krijgh eveneens de eerste prijs. Wederom een eerste prijs en de speciale Nicole Janigro Award voor Harriet Krijgh tijdens het Antonio Janigro Cello Concours, gehouden in Kroatië.

2009

Harriet Krijgh wordt in 2009 toegelaten tot de Live Music Now Foundation. Dit is een organisatie, opgericht door de violist Yehudi Menuhin, die als doel heeft muziek uit de concertzalen te halen en te laten klinken op ongebruikelijke locaties, om zodoende klassieke muziek dichter bij de mens te brengen.

2010

Harriet Krijgh wint de eerste prijs in de Fidelio Competition in Wenen. Ook treedt zij regelmatig op in kamermuziek festivals, zoals het Haydn Festival Eisenstadt, de Diabelli Sommer in Mattsee, de Musiktage Mondsee, het Festival Sankt Gallen, het Festival Mecklenburg-Vorpommern, het Rheingau Musik Festival, het Festival in Schwetzingen, het Festival Trigonale in Karinthië en het Hagen Open Festival in Burg Feistritz. Daarnaast geeft zij ook recitals in Nederland, zoals in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht, het Concertgebouw in Amsterdam en in De Doelen in Rotterdam.

Concert- en Congresgebouw de Doelen Het Concertgebouw Vredenburg

2011

Harriet Krijgh maakt een concertreis door Azië, waar ze in Zuid-Korea een aantal recitals speelt en in Vietnam het Tripelconcert op.56 in C gr.t. van Beethoven en de Roccoco variaties op.33 van Tsjaikovsky speelt.

2012

De cellostudie wordt in 2012 afgesloten met een Bachelor diploma. Privélessen en masterclasses volgt Krijgh bij internationale cellisten zoals de Brit Steven Isserlis, de Rus Dimitri Ferschtman, de Oostenrijker Clemens Hagen en de Duitser Jens Peter Maintz. Ook in 2012 wint Harriet Krijgh het Nationaal Celloconcours tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale. In Wenen, in het Konzerthaus, debuteert Harriet Krijgh met de twee celloconcerten van Haydn. Sinds juni 2012 heeft Harriet Krijgh een eigen festival, Harriet & Friends op Burg Feistritz in Oostenrijk.

Amsterdamse Cello Biënnale

2013

In 2013 wordt Harriet Krijgh bekroond met een beurs bij het Mozart-Gesellschaft in Dortmund. Met het NDR Symfonie Orkest speelt ze het celloconcert van Edward Elgar in Hamburg en met het Deutsches Symphonie-Orchester in Berlijn. Sinds september 2013 studeert Harriet Krijgh bij de Zweedse cellist Frans Helmerson aan de Kronberg Academy in Kronberg in Duitsland.

2015

Harriet Krijgh maakt in januari een tournee door Nederland met het NJO Symfonie Orkest en pianist Lucas Jussen. Krijgh speelt onder meer Tsjaikovski’s Rococovariaties.

Discografie Harriet Krijgh

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Harriet Krijgh

Audio/Video Harriet Krijgh

Video Harriet Krijgh

Finals National Cello Com...
Finals National Cello Competition - Elgar 3rd & 4th movement - Harriet Krijgh
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Finals National Cello Competition - Elgar 3rd & 4th movement - Harriet Krijgh

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer