Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HARRY SLINGER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Harry Slinger bij TopPop (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

10-08-1949 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Harry Slinger

Harry Slinger verwerft landelijke bekendheid als leadzanger van de Amsterdamse popgroep Drukwerk waarmee hij in 1980 een hit scoort met de single Je Loog Tegen Mij. Na het officiële laatste optreden in november 1990 gaat Slinger solo verder. De sociaal bewogen zanger brengt eigen cd's uit met Nederlandstalig repertoire en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1992   Drukwerk
1992   Guus Westdorp
1993   Marianne Weber
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Harry Slinger

Harry Slinger verwerft landelijke bekendheid als leadzanger van de Amsterdamse popgroep Drukwerk waarmee hij in 1980 een hit scoort met de single Je Loog Tegen Mij. Na het officiële laatste optreden in november 1990 gaat Slinger solo verder. De sociaal bewogen zanger brengt eigen cd's uit met Nederlandstalig repertoire en maakt platen met onder meer het Friesk Jeugdharmonie Orkest en Jeugdorkest Jong Excelsior uit Amsterdam Osdorp. Daarnaast speelt hij rollen in televisieseries en films als In de Vlaamsche Pot, Baantjer, Flodder en Nachtrit en staat hij op het toneel in Een Schitterende Jongen, TiTaTovenaar (2005), Het Heilig Vuur (2007), de minimusical Tusschen Dam En Rembrandtplein (2008), Anatevka en de musical All Shook Up - Love Me Tender (2009). Vanaf 2012 vertolkt hij met zoon Bram hits en favoriete nummers van Drukwerk onder de naam Drukwerk².

In bezetting van

Drukwerk   zang

Discografie Harry Slinger

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Harry Slinger

Audio/Video Harry Slinger

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer