Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hef

Periode

18-03-1987 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, rap, tekstschrijver

Hef

Hef (echte naam: Julliard Frans) is Rotterdammer van Antilliaanse afkomst die sinds 2008 furore maakt met straatraps over het leven in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Zijn stoere taal wordt begeleid door laidback beats. Hefs debuutalbum Hefvermogen verschijnt eind 2009 als mixtape en wordt in voorjaar 2010 in uitgebreidere versie uitgebracht ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1982   Adje
2008   Wudstik
2010   Gers Pardoel

Biografie Hef

Hef (echte naam: Julliard Frans) is Rotterdammer van Antilliaanse afkomst die sinds 2008 furore maakt met straatraps over het leven in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Zijn stoere taal wordt begeleid door laidback beats. Hefs debuutalbum Hefvermogen verschijnt eind 2009 als mixtape en wordt in voorjaar 2010 in uitgebreidere versie uitgebracht door het label Noah's Ark van Jiggy Djé. Producers op de plaat zijn onder anderen RC Beatz, Spanker, DJ MP (Michiel Paerel) en Reverse (Sergio van Gonter). Hefvermogen bevat gastbijdragen van rappers Önder, Jayh, Big2 en Dio. Samen met Önder, FS Green en Kleine Viezerik doet Hef een Nederlandse tournee onder de vlag BangBros. In 2010 staat hij ook op onder meer de festivals Metropolis in Rotterdam (juli) en Solar Weekend in Roermond (augustus). Hef is een hit op internet - zijn videoclips voor tracks als Op Een Missie en Puur worden meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube. Tijdens de derde uitreiking van de State Awards, op 26 november 2010 in Rotterdam, komt Hef als grote winnaar uit de bus met hoofdprijzen in de categorieën Beste Artiest en Beste Single (voor Op Een Missie).

Discografie Hef

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hef

Audio/Video Hef

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer