Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HELLO HELLO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hello Hello

Genre

Afro-pop, funk, highlife, pop/rock, reggae, wereldmuziek

Online

Website

Hello Hello

West-Afrikaanse dansband. Hello Hello speelt een swingende mix van Ghanese highlife, afrobeat, reggae, funk en allerhande percussiemuziek. Het repertoire is opgebouwd uit populaire songs en traditionele ritmes uit West-Afrika. De leden van de groep spelen vanaf de jaren zeventig in diverse Afrikaanse, in Nederland gebaseerde groepen, waaronder Ifang Bondi, Benkadi ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sly Eddepolo   drums, zang
Ras Kollinx   kpanlogo, zang
Omar Mbaye   sabar
Jaap Stiggelbout   gitaar
Sneezie   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hello Hello

West-Afrikaanse dansband. Hello Hello speelt een swingende mix van Ghanese highlife, afrobeat, reggae, funk en allerhande percussiemuziek. Het repertoire is opgebouwd uit populaire songs en traditionele ritmes uit West-Afrika. De leden van de groep spelen vanaf de jaren zeventig in diverse Afrikaanse, in Nederland gebaseerde groepen, waaronder Ifang Bondi, Benkadi International, en Katakumbi. Hello Hello opereert vanuit de stad Groningen, met de slagwerkwinkel van gitarist Jaap Stiggelbout als middelpunt. De Ghanese masterdrummer (kpanlogo) en zanger Ras Kollinx werkt daar als instrumentbouwer; hij is percussiedocent aan de Stedelijke Muziekschool van Groningen.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hello Hello

Audio/Video Hello Hello

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer