Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HENRI BROEREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1957 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Henri Broeren

Henri Broeren werd op 8 september 1957 geboren. Opleiding Hij studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg waar hij werd opgeleid tot Docent Muziek. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium compositie bij Peter Schat en Jan Boerman. Activiteiten Naast het componeren is Henri Broeren steeds actief geweest in een breed muzikaal veld. Als ...
Volledige biografie...

Biografie Henri Broeren

1957

Henri Broeren werd op 8 september 1957 geboren.


Opleiding

Hij studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg waar hij werd opgeleid tot Docent Muziek. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium compositie bij Peter Schat en Jan Boerman.


Activiteiten

Naast het componeren is Henri Broeren steeds actief geweest in een breed muzikaal veld. Als muziekdocent aan een middelbare school, als docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en als organisator van vele concerten en festivals. Zo was hij organisator van Resonans (podium voor hedendaagse muziek in Den Bosch), mede-oprichter en directeur van het festival November Music, organisator van de Tromp Muziek Biënnale, leider van het Aquarius Ensemble en mede-oprichter en directeur van het Muziekcentrum ’s-Hertogenbosch (tegenwoordig bekend als De Toonzaal). Daarnaast voerde hij onder de naam Broeren & Bijvoet een bedrijf voor toegepaste muziek. Vanaf 1981 is Broeren als bestuurder verbonden (geweest) aan vele instellingen. Van 2003 tot 2009 was hij directeur van het ArtEZ Conservatorium (een gefuseerd instituut van de voormalige conservatoria van Arnhem, Enschede, Zwolle en de Messiaen Academie). Per 1 februari 2009 is hij benoemd tot directeur van het Limburgs Symfonie Orkest.


Composities

Hij componeerde werken voor orkest, koor, grote en kleine bezettingen en diverse keren voor combinaties van instrumenten met computers en elektronica.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Henri Broeren

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer