Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN BLAZER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

11-02-1902 - 10-01-1974

Genre

cello, componist, hedendaags, viola da gamba

Herman Blazer

Herman Blazer heeft als eerste solocellist gespeeld bij de Groninger Orkestvereniging (Noord Nederlands Orkest) en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij hoofdleraar en speelt hij ook de viola da gamba. Na verschillende kleine composities componeert Herman Blazer een concert voor cello en orkest. Het werk stelt hoge eisen aan de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cello, componist, viola da gamba

Biografie Herman Blazer

Herman Blazer heeft als eerste solocellist gespeeld bij de Groninger Orkestvereniging (Noord Nederlands Orkest) en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij hoofdleraar en speelt hij ook de viola da gamba. Na verschillende kleine composities componeert Herman Blazer een concert voor cello en orkest. Het werk stelt hoge eisen aan de technische vaardigheid van de solist en is geschreven in een gematigd moderne stijl.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Herman Blazer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer