Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN BROOD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Wild Romance bij TopPop (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

05-11-1946 - 11-07-2001

Genre

piano, rock, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website
Herman Brood Museum

Pseudoniemen

De Breedbekkikkers, Herman Brood & His Wild Romance

Herman Brood

Herman Brood is zanger, pianist, songschrijver, kunstenaar en drugsliefhebber die, zowel solo als met zijn begeleidingsband Wild Romance, uitgroeit tot het grootste rock-'n-rollfenomeen van Nederland.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Gerard van Doorn   basgitaar
Freddie Cavalli   basgitaar
Anna Dekkers   achtergrondzang
Peter van Straten   basgitaar
Ruud Englebert   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1955   Bob Fosko
1956   AA & The Doctors
1966   Cuby + Blizzards
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Herman Brood

Herman Brood is zanger, pianist, songschrijver, kunstenaar en drugsliefhebber die, zowel solo als met zijn begeleidingsband Wild Romance, uitgroeit tot het grootste rock-'n-rollfenomeen van Nederland.

In bezetting van

Cuby + Blizzards   piano
Flash & Dance Band   piano, zang
Stud   piano
The Moans   toetsinstrumenten
Vitesse   piano, zang

1946

Herman Brood wordt op 5 november 1946 geboren in Zwolle.

1959

Herman neemt zijn eerste pianolessen.

1964 - 1966

Brood verlaat Zwolle om te gaan studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Muziek begint steeds belangrijker te worden en hij begint de beatgroep The Moans (het latere Moan, c.q. Long Tall Ernie and the Shakers), waarmee hij enkele tournees in West-Duitsland onderneemt.

The Moans

1967 - 1973

Hij wordt gevraagd als pianist in Cuby + Blizzards. In die hoedanigheid doet hij mee op het inmiddels legendarische album Groeten Uit Grollo en begeleidt hij onder meer Eddie Boyd, Van Morrison en John Mayall. De samenwerking met de Blizzards wordt echter verbroken, wanneer de platenmaatschappij verneemt dat Brood drugs gebruikt. De jaren hierna verblijft Herman in de gevangenis (wegens handel in LSD) of aan de Middellandse Zee. Op muzikaal gebied wordt niet veel van hem vernomen.

Cuby + Blizzards

1974

De Blizzards, inclusief Brood, geven hun afscheidsoptreden in het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vervolgens speelt Herman een blauwe maandag piano in de formatie Stud.

Stud

1975

Showbiz Blues komt uit, een nogal onevenwichtige rock & roll/blues plaat die Brood samen met o.a. ex-Blizzards-drummer Hans Lafaille en Jan Akkerman opneemt onder de naam Flash & Dance Band. Hierna komt Brood terecht in Vitesse. Hij is te horen op de eind '75 verschijnende debuutplaat van het gezelschap. Zodra de plaat uit is vertrekt Herman weer.

Flash & Dance Band Jan Akkerman Vitesse

1976

Een cruciaal jaar voor Brood. Hij sluit zich even aan bij de kortstondig herenigde Blizzards en loopt dan horecaman Koos van Dijk tegen het lijf, die zich al snel als manager cq. beschermheer opwerpt. Dit betekent een radicale ommekeer. Brood besluit een solocarrière te beginnen en richt als begeleidingsgroep Wild Romance op, waarvan de eerste bezetting o.a. gitarist Ferdi Karmelk, bassist Gerrit Veen, drummer Peter Walrecht en achtergrondzangeressen Ellen Piebes en Ria Ruiters bevat. Met deze formatie wordt in hoofdzaak in het kroegencircuit van Groningen gespeeld, wat hem uiteraard een plaatselijke, maar ook een langzaam stijgende landelijke bekendheid oplevert.

1977

Broods eerste elpee Street (met o.a. gitarist Erik de Zwaan) komt uit en wordt door pers en publiek zeer enthousiast ontvangen. Het betekent een nieuwe, uiterst succesvolle fase in zijn carrière.

1978

De elpee Shpritsz komt uit en de single Saturday Night begint te lopen. In korte tijd groeit Herman Brood uit tot een ster. Hij toont zich een kundig bespeler van de media en trekt in hoog tempo door het land. De tot op heden onovertroffen bezetting waarmee hij dan speelt bestaat uit de Belg Dany Lademacher (ex-Kleptomania) op gitaar, Freddie Cavalli (eigenlijk: Van Kampen) op bas en Ani (eigenlijk: Kees) Meerman op drums. Na het verschijnen van de live-plaat Cha Cha en de single Still Believe raken ook West-Duitsland en Frankrijk geïnteresseerd.

Dany Lademacher Freddie Cavalli

1979

The Wild Romance bij TopPop (bron: fotocollectie Beeld en Geluid) Het stemgeluid van Herman Brood is te herkennen in de carnavaleske hit Maak Van Uw Scheet Geen Donderslag van de Breedbekkikkers. Het nummer wordt anoniem uitgevoerd (waarschijnlijk door Brood) met een grote kikkerkop op het hoofd. Brood neemt de film Cha Cha op, waarin ook de zangeressen Lene Lovich en Nina Hagen figureren. In de film treedt hij met deze laatste zelfs in het huwelijk. In juli vertrekt hij naar de Verenigde Staten waar de compilatie Herman Brood & His Wild Romance langzaam de albumcharts inkomt. In eigen land scoort Brood weer twee grote hits met de singles Never Be Clever en I Love You Like I Love Myself. Brood neemt de Zilveren Harp in ontvangst uit handen van Stichting Conamus.

1980

De opnamesessies voor Go Nutz verlopen rampzalig. De Amerikaanse producers weigeren te werken met de ritmesectie van de Wild Romance en laten wat anonieme studiokrachten opdraven. Het resultaat is een zielloze plaat, die in Nederland en de VS slecht wordt ontvangen. Het feit dat Herman zich dit in zijn jacht naar Amerikaanse roem allemaal heeft laten welgevallen zorgt voor onenigheid binnen het succesvolle kwartet, dat dan ook uit elkaar valt. Het later dat jaar uitgebrachte Wait A Minute..., waaraan Lademacher en Cavalli nog wel meewerken wordt eveneens gekraakt. Lademacher's eigen band Innersleeve is evenmin een succes.

Innersleeve

1981

Een poster van Herman Brood komt tweemaal prominent in beeld in een scène in de speelfilm Scanners van de Canadese regisseur David Cronenberg. Vanwege de publicitaire 'overkill' geeft Brood geen interviews meer en treedt hij alleen nog op in kleine gelegenheden. Het door Rinus Gerritsen (Golden Earring) geproduceerde Modern Times Revive is weliswaar beter dan zijn voorganger maar bevat weinig nieuws, behalve dan de entree van de nieuwe Wild Romance-gitarist David Hollestelle.

Golden Earring

1982

In de jaren 1981-82 is Erwin Java (ex-White Honey) gitarist in de Wild Romance. Brood werkt samen met Bertus Borgers. Over het dat jaar uitgebrachte Frisz & Sympatisz zijn de meningen verdeeld. Ferdi Karmelk, Kees Meerman en Freddy Cavalli vormen enige tijd de band The Managers.

The Managers White Honey

1983

Renee van de Graaf (ex-Bruno Basta) speelt een jaartje mee in de band van Brood. Herman Brood bedenkt voor de bassist de naam Renee Lopez.

Bruno Basta

1984

Na te zijn veranderd van platenmaatschappij komt Brood met zijn beste plaat in jaren, The Brood. Bovendien treedt hij in het huwelijk met Xandra Jansen, wat hem weer de nodige aandacht van de media oplevert. Samen met Henny Vrienten van het inmiddels ontbonden Doe Maar scoort hij een top tien hit met het nummer Als Je Wint. Ook het reggaeliedje Tattoo Song wordt een hit.

Doe Maar Henny Vrienten

1985

Het verdienstelijke live-album Bühnensucht verschijnt, voorlopig zijn laatste plaat.

1986

Brood acteert in het spectaculaire toneelstuk Kamikaze, dat zich afspeelt in een rijdende en geblindeerde autobus. Ondertussen maakt Brood ook flink carrière in de beeldende kunst. Zijn schilderijen gaan voor fikse bedragen van de hand.

1987

Herman Brood en Nina Hagen bij de Nachtshow (bron: fotocollectie Beeld en Geluid) Voormalig Wild Romance bassist Cavalli komt met de plaat Gimme A Night. Brood speelt een rol in de Duitse speelfilm Stadtrand van regisseur Volker Führer.

1988

Herman Brood maakt een comeback met het goed ontvangen album Ya Ya, geproduceerd door George Kooymans. De van die plaat getrokken single Sleepin' Bird wordt een bescheiden hit. In juni staat Hermanus met zijn Wild Romance op Pinkpop.

George Kooymans

1989

Brood, inmiddels 25 jaar in het vak, continueert het succes met de coverplaat Hooks. Met een vernieuwde Wild Romance (dit keer met o.a. Lademacher, Engelbert en Bakker) toert hij zes weken door Duitsland.

1990

Brood wint de BV Popprijs 1989. Met medewerking van Clarence Clemons, de saxofonist uit de E-Street Band van Bruce Springsteen, en de fameuze Tex Mex-accordeonist Flaco Jiminez neemt Brood het album Freeze op. Als het succes uitblijft, kondigt Brood aan te stoppen met optreden. Zijn werk als schilder begint steeds succesvoller en lucratiever te worden.

1991

Dany Lademacher maakt enkele jaren deel uit van The Radios, de Belgische band rondom de populaire televisiepresentator Bart Peeters. Hun eerste album heet No Television. Met de single She Goes Nana scoren The Radios een grote hit in Nederland, België en Duitsland.

1992

Het live/best of album Saturday Night Live komt uit en wordt ondersteund met veel optredens.

1994

De verwachtingen rond de nieuwe CD Fresh Poison zijn hoog. Geproduceerd door Shell Schellekens krijgt de plaat dan ook goede kritieken, die echter niet resulteren in een massale verkoop. Jan Eilander schrijft Rock 'n Roll Junkie, een verhaal over het fenomeen Brood. Het boek is binnen een jaar aan een herdruk toe. Eilander maakt onder dezelfde titel ook een documentaire.

Shell Schellekens

1996

Bart Chabot schrijft de biografie Broodje Gezond, een boek dat maar liefst acht keer wordt herdrukt. Brood verrast vriend en vijand en vooral zichzelf door in dit jaar Abraham te zien. Er wordt een groots feest georganiseerd in poptempel Paradiso. Een bonte verzameling gasten rockt met Brood op het podium; van Nina Hagen tot Linda, Roos en Jessica. Vrijwel elke genodigde krijgt van Brood een VIP-pas waar hij of zij niets mee kan. De cameraploegen en fotografen struikelen over elkaar. Alle muzikale gasten zijn te horen op een CD die ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag wordt uitgebracht. Brood speelt een cameo als bovenbuurman van Ramon (gespeeld door acteur Roeland Fernhout) in de succesvolle speelfilm Zusje.

Bart Chabot Linda, Roos en Jessica

1997

Herman Brood staat nog steeds volop in de belangstelling. Speciale concerten, compilatie-cd's, boeken, schilderijen en gedichten vinden nog steeds hun weg naar de liefhebber. Samen met Van Dik Hout heeft Brood een bescheiden hitje met het nummer Pijn.

Van Dik Hout

1999

Begin '99 wordt Herman Brood opgepakt wegens verboden wapenbezit. Op de golven van de swingrivival verschanst Brood zich met zijn big band van topmusici, onder leiding van producer/pianist Edwin Schimscheimer, in de Wisseloord Studios. Hier neemt hij in verschillende livesessies nummers op van zijn nieuwe CD Back On The Corner. Brood neemt nummers op van zijn persoonlijke favorieten als Duke Ellington en Cole Porter. Brood & Co weten de publiciteit te halen door de CD te beveiligen tegen illegaal kopiëren. Maar er is meer. Herman Brood gaat samen met zijn vrienden Jules Deelder en Bart Chabot de Nederlandse theaters in met een programma en Brood en manager Koos van Dijk slaan hun slag op internet. Provider Planet Internet maakt de officiële site voor Brood. Zo krijgt Brood naast geld de felbegeerde aandacht op televisie, in de bladen en op het internet. Brood kan natuurlijk niet ontbreken in de Duitse documentaire Nina Hagen = Punk + Glory (regie: Peter Sempel).

Jules Deelder

2000

De try-out die Herman Brood & His Wild Romance in juni zouden geven in de Winston Kingdom in Amsterdam wordt afgelast. Het zou het eerste concert van Brood worden dit jaar, maar hij is klaarblijkelijk nog niet helemaal bekomen van het afkicken. Het autobiografische album Ciao Monkey is een duidelijke verwijzing naar zijn afscheid van de drugs. De cd verschijnt in twee verschillende versies. Een goedkopere versie met zwart-wit hoesje en slechts tien in plaats van dertien nummers en een duurdere versie met naast de extra nummers en een kleurenhoes een extra gedeelte met tekeningen, een screensaver, wallpaper en links naar de website van Brood. Brood speelt de rol van Drugsbaron in de Nederlandse film Total Love.

2001

Madame Tussaud maakt van Brood een wassen beeld dat, op zijn uitdrukkelijke verzoek, aan het eind van het jaar naast het beeld van Elvis Presley gezet zal worden. Brood zal dat niet meer meemaken. Op woensdag 11 juli overlijdt hij op 54-jarige leeftijd na een sprong van het Amsterdamse Hilton Hotel. Hij laat een afscheidsbriefje achter met de woorden: "Ik heb er geen zin meer in, misschien zie ik jullie nog wel eens. Maak er een mooi feest van." Voor vrienden en familie vindt op maandag 16 juli een herdenking plaats in Paradiso waarna Brood onder grote belangstelling naar het crematorium Westgaarde in Amsterdam-Osdorp wordt gereden. Brood's versie van My Way die tijdens de dienst wordt gedraaid verschijnt op single en belandt enkele weken later op de eerste plaats van de Top 40. Uitgeverij De Bezige Bij brengt de dichtbundel Zoon Van Alle Moeders (1988) opnieuw uit en de documentaire Rock'n'Roll Junkie van Jan Eilander draait weer in enkele bioscopen. Het borstbeeld van Brood dat kunstenaar Frank Rosen heeft gemaakt krijgt een plek in Broods geboorteplaats Zwolle. Tegelijkertijd met het afscheidsfeest in Paradiso op 5 november (de verjaardag van Brood) verschijnt My Way: The Box, een vier cd's tellende compilatie. De single Saturday Night wordt opnieuw uitgebracht.

2002

Voormalige Broodgitarist Dany Lademacher vormt samen met ondermeer Dirk Vermeij de band Paris Dandies en brengt met die groep in juni het album Le Boudoir Rouge uit. Op 11 juli presenteren weduwe Xandra en zus Beppie hun boek De Sprong, In Memoriam Herman Brood. In dezelfde maand verschijnt het boek Herman Brood, De Schilder waarin 150 schilderijen en tekeningen van de schilder te vinden zijn. In het Cobra Museum te Amstelveen is in de zomer een overzichtstentoonstelling te zien van het schilderwerk van Brood. Het museum stelt daarnaast ook foto's tentoon die Anton Corbijn sinds 1974 van de rockster heeft gemaakt. In augustus krijgt het bronzen borstbeeld van Herman Brood een plek voor het gebouw van Hedon in Zwolle.

Paris Dandies

2003

David Hollestelle en Gus Genser van de Wild Romance doen samen met zanger/gitarist Vinny Fazzari, toetsenist Matthijs van der Spek en bassist/gitarist Gregorio de Angelo onder de naam The Circus een try-out in Amsterdam. Genser speelt daarnaast ook in de band Yellow Pearl waarmee hij in 2004 meedoet aan het Nationaal Songfestival. Het boek Broodje Springlevend is het vierde en laatste deel van de biografiereeks over Herman Brood. In dit deel beschrijft Bart Chabot de nadagen van de rocker. Op 28 oktober verschijnt de dvd-box Live And More met daarop ondermeer optredens in de Westfalenhall in Dortmund (9 december 1978) en de Live Music Hall in Keulen (11 december 1990).

The Circus Yellow Pearl

2004

In de zomer worden plannen bekend gemaakt over Kijken Kreng, een speelfilm over het leven van Herman Brood in de periode 1976-1980. Ernst Löw, de in België wonende broer van acteur Victor Löw, wordt genoemd als mogelijke vertolker van Brood. Verder dan plannen en een website (www.kijkenkreng.nl) komt het niet. In dezelfde periode komt het nieuws naar buiten over de voorbereidingen op een andere speelfilm over Brood (werktitel: Shpritz), waarin verteld wordt over de jonge jaren van Herman Brood tot en met zijn Amerikaanse avontuur. Van de speelfilm Cha-Cha (1979) is in september tijdens de Nederlandse filmdagen in Utrecht een nieuwe versie te zien met een nieuwe proloog en epiloog.

2005

Schilderijen van Herman Brood zijn veel waard en daarom ook geliefd bij kunstrovers. Een van de diefstallen vindt eind februari plaats in kunstgalerie Galerie Broodnodig van Broods zoon Marcel Buissink te Heerhugowaard waar ruim veertig kunstwerken van Herman Brood verdwijnen. De waarde van de gestolen stukken loopt in de tienduizenden euro's. Bart Chabot en literatuurcriticus Arjan Peters stellen Ik Hoop Dat Ik Stoor samen, een boek dat bestaat uit een verzameling teksten, gedichten, notities op bierviltjes en invallen van Herman Brood. Het boek verschijnt in 2006.

2006

Bart Chabot en Jules Deelder openen op 16 mei de Herman Brood-vergaderzaal in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op de eerste verdieping van Keizersgracht 440. Tijdens de onthulling worden diverse schilderijen, foto's en andere spullen van Herman Brood tentoongesteld. In september gaat in Utrecht de Herman Brood Academie van start, de eerste vmbo-muzikantenopleiding. Op 5 november wordt in het Groninger Museum de tentoonstelling Cha Cha.Fenomeen Herman Brood geopend. Een van de onderdelen van de tentoonstelling is een replica van het voormalige atelier van Brood aan de Spuistraat. Op dezelfde datum is er in de RockArt Galerie te Hoek van Holland de expositie Brood's Leven die in het teken staat van de diverse facetten uit het leven van Herman Brood. Op 5 november wordt ook de 60ste verjaardag van Brood uitbundig gevierd in Paradiso met optredens van o.a. de Wild Romance en Ellen ten Damme en de Amsterdamse première van de speelfilm Wild Romance. Regisseur Jean van der Velde filmt het verhaal vanuit het perspectief van de beginnende kroegbaas Koos van Dijk (de manager van Brood), die een act zoekt voor zijn Groningse café. Acteur Daniël Boissevain speelt de rol van Herman Brood. Gitarist Danny Lademacher verzorgt de muziek. Naast het boek Wild Romance, 'n Fijne Hel van Lademacher, met herinneringen aan belevenissen met Herman Brood, verschijnt bij BZZTôH de heruitgave van Sex, Drugs En Een Shitpiano, een bundeling sterke verhalen uit de nederpop door auteur Jan Colijn waarin de capriolen van de rockster als een rode draad doorheen lopen.

Daniël Boissevain

2007

In de voorstelling Rock ON Roll, The Stories vertelt vanaf maart Herman Brood-manager Koos van Dijk, samen met Def P van Osdorp Posse en Johannes de Boom van The Shavers, over zijn belevenissen in de oefenruimte. Frank Black, onder naam Black Francis bekend als voorman van de Amerikaanse band The Pixies, maakt de soloplaat Bluefinger die in het teken staat van Herman Brood. Black kwam op het idee toen hij in de studio zat om een bonustrack op te nemen voor een nog te verschijnen verzamelalbum. De in totaal elf nummers hebben allemaal iets te maken met Brood. Tussen de elf songs bevindt zich één Herman Brood cover: You Can't Break A Heart And Have It. Op 11 juli wordt door Broods dochter Holly op de vierde etage in de nieuwe Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland te Amsterdam het Herman Broodplein geopend.

Osdorp Posse The Shavers

2008

Op vrijdagavond 18 januari overlijdt Wild Romance-bassist Freddie Cavalli op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Herman Broods vrouw Xandra opent 15 mei op het Vredenburg in Utrecht officieel de Herman Brood Academie van ROC ASA. Deze MBO voor musici en geluids- en lichttechnici is sinds 2006 actief. Aan de academie is ook het platenlabel Toasted Inc. verbonden. Een rap van Herman Brood verschijnt postuum als gastbijdrage in het nummer Papa Komt Vanavond Niet Thuis van de Tilburgse rapper MC Drama. De rap is ooit opgenomen tijdens een opnamesessie van Brood samen met The Oudsidaz uit Tilburg.

2009

In het kader van 50 Jaar Nederpop, een project rondom de canon van de Nederlandse popmuziek, verkiest het publiek de zelfmoord van Herman Brood als belangrijkste moment in de geschiedenis van de Nederpop. Manager Koos van Dijk neemt de prijs tijdens het Noorderslagweekend te Groningen namens de zanger in ontvangst. Regisseur Peter Scholten stelt uit archiefmateriaal de documentaire Herman Brood: A Star Like Me samen, waarbij Scholten zich richt op de periode tussen 1964 en 1978. De documentaire wordt eerst op 26 april uitgezonden door RTV Noord-Holland en vervolgens op 16 mei door de NPS op Nederland 2.

2010

Het album Bluefinger uit 2007 van Black Francis vormt de basis voor een rockopera over het leven van Herman Brood. De productie is in handen van de Amerikaanse regisseur Jason Nodler en The Catastrophic Theatre in Houston waar het stuk in november de première beleeft.

2011

De documentaireserie Classic Albums op Nederland 3 besteedt in de uitzending van 26 maart aandacht aan de Nederpopklassieker Shpritsz uit 1978 (regie: Britta Hosman). Hoogtepunten uit de vier boeken van Bart Chabot over het leven en werk van zijn vriend Herman Brood staan verzameld in het 672 pagina's tellende Up On The Hilton Roof. Vanaf 17 juni is op Nederland 3 vier weken lang elke week een aflevering te zien van het programma Lola Zoekt Brood. De 25-jarige Lola Brood gaat met AVRO-presentator Art Rooijakkers op zoek naar antwoorden op alle onbeantwoorde vragen over haar vader. In een toelichting zegt Lola Brood: 'Mijn vader zei altijd: 'ik spaar geen geld, ik spaar mooie momenten'. En dat is nou net wat ik hoop terug te horen en zien via de verhalen van die mensen die mijn vader hebben ontmoet.' Op 5 november vindt in Paradiso Amsterdam een herdenkingsconcert plaats voor Brood, de dag dat hij 65 jaar zou zijn geworden. De originele Wild Romance spelen die avond nummers van de hem, met gasten als King Jack, Trio Bier (met zanger Jan Eilander) en Hans Vandenburg. Dochter Holly Mae Brood zingt op deze avond een uitvoering van het nummer When I Get Home.

Hans Vandenburg King Jack Trio Bier

2012

Het label Suburban brengt in samenwerking met het Duitse MIG Music en manager Koos van Dijk op 27 januari een DVD en CD uit met registraties van twee concerten van Herman Brood die zijn vastgelegd door het Duitse Rockpalast. Het eerste concert dateert uit 1978 en de tweede show is vastgelegd in 1990.

2013 - 2014

The Wild Romance kondigt in 2013 aan te gaan toeren door Nederland met Nina Hagen. Door ziekte van toetsenist Otto Cooymans wordt de concertreeks afgeblazen. In het najaar van 2014 gaat de tour met minder data alsnog door.

2017

Aan de Blijmarkt in Zwolle opent het Herman Brood Museum met items uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen.

Discografie Herman Brood

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Herman Brood

Audio/Video Herman Brood

Video Herman Brood

BNN & Friends voor War Ch...
BNN & Friends voor War Child ~ Voorgoed
Gratis popfestival trekt ...
Gratis popfestival trekt 80.000 bezoekers (1978)
Blues- en rockfestival me...
Blues- en rockfestival met Herman Brood (1979)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Gratis popfestival trekt 80.000 bezoekers (1978)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer