Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN ERBE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Herman Erbé

Periode

1949 - heden

Genre

gitaar, kinderpop, Nederlandstalig, piano, pop, zang

Online

Officiële website

Herman Erbé

Herman Erbé is zanger en liedjesschrijver met repertoire voor volwassenen en kinderen. Hij is bekend van het duo Circus Custers (1982-1996), speelt in de kindertheaterband Herrie (1999-2003) en treedt ook solo op. In 2010 verschijnt zijn tweede soloalbum Zoenen Van Chocola.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Overige muzikanten

Co Vergouwen   toetsinstrumenten
Mark Eshuis   drums
Tim Langedijk   gitaar
David de Marez Oyens   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1969   Circus Custers
2009   Circus Custers

Biografie Herman Erbé

Herman Erbé is zanger en liedjesschrijver met repertoire voor volwassenen en kinderen. Hij is bekend van het duo Circus Custers (1982-1996), speelt in de kindertheaterband Herrie (1999-2003) en treedt ook solo op. In 2010 verschijnt zijn tweede soloalbum Zoenen Van Chocola.

In bezetting van

Circus Custers   gitaar, zang
Herrie   gitaar, zang
OPMC   gitaar, zang
Ugly Duckling   jug

1949 - 1975

Herman Erbé (1949) groeit op als kind van jeugdherbergouders. Vanaf zijn zeventiende treedt hij op voor groter publiek en wint hij met zijn zelfgeschreven liedjes enkele talentenshows, zoals Rodeo en Avro's Minjon in 1966. In 1969 is Erbé kortstondig lid van de Gooise folkgroep OPMC (Oldest Professional Music Company). Met Luc de Bruijn zit hij in de folkcabaretgroep Ravelijn waarmee hij in 1974 een muzikaal theaterprogramma speelt. Daarnaast treedt hij ook solo op, zichzelf begeleidend op gitaar. Erbé's eerste soloalbum is De Potsenmaker (1975).

OPMC

1982 - 1996

Herman Erbé vormt samen met Joseph Custers het duo Circus Custers. Ze schrijven diverse (kinder)theaterprogramma's, brengen albums en singles uit (grootste hit: Monica in 1987) en werken mee aan televisieprogramma's. Het hoogtepunt is de Edison die het duo in 1992 ontvangt voor de cd Hun Mooiste Kinderliedjes Van TV.

Circus Custers

1997 - 2002

Vanaf 1997 gaat Erbé solo verder met theaterprogramma's voor kinderen en als tekstschrijver voor derden. Hij doet een kleine tournee met het programma Echte Vrienden, werkt aan nieuw repertoire voor een soloalbum en speelt jug bij de Volendamse formatie Ugly Duckling. Met de van Sesamstraat bekende Hakim staat hij in de theaters met Smoesjes (1997), een programma voor kinderen. Het cabaretprogramma De Buitenstaander (2000) met Johan Hoogeboom, is gemaakt voor volwassenen. Herman Erbé maakt in de periode 1999-2003 met theaterband Herrie programma's voor kinderen, onder meer met speciale shows rond de viering van Sinterklaas. Van Herrie verschijnt in 2002 de cd Herrie Met De Sint.

Herrie Ugly Duckling

2003 - 2008

Herrie werkt in 2003 mee aan het VPRO televisieprogramma Groeten Uit Nederland. Vanaf hetzelfde jaar treedt Herman Erbé met Bert Koster op onder de naam Circus Koster. Een ander duo vormt hij met Co Vergouwen met wie hij concerten geeft in kleinere zalen en huiskamers. Aangevuld met Martine Grünwald, en een speciaal samengestelde band, spelen de twee vanaf 2006 een korte serie schoolvoorstellingen over de popgeschiedenis onder de titel Tussen De Sterren.

2009 - 2011

In juni 2009 en oktober 2010 worden schoolvoorstellingen gespeeld voor een aantal scholen in Brabant, op 15 en 16 juni 2011 gevolgd door een serie in Brabantse theaters. Herman Erbé brengt in 2009 het album Zoenen Van Chocola uit. Hij treedt regelmatig op, solo, als duo (met toetsenist Co Vergouwen) en met band bestaand uit Vergouwen, David de Marez Oyens, Mark Eshuis en Tim Langedijk.

Discografie Herman Erbé

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Herman Erbé

Audio/Video Herman Erbé

Video Herman Erbé

De loodsboot
De loodsboot
Wat in moaie dei - wat ee...
Wat in moaie dei - wat een mooie dag
Zoenen van Chocola - single
Zoenen van Chocola - single
Je hebt geluk gehad
Je hebt geluk gehad
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Je hebt geluk gehad

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer