Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN MULDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

herman mulder

Periode

12-12-1894 - 28-04-1989

Genre

componist, klassiek

Biografie Herman Mulder

Herman Mulder (12 december 1894, Amsterdam) studeert solozang bij Hendrik van Oort, harmonieleer bij Anton Tierie en Sem Dresden en piano bij J. de Pauw en Karel de Jong aan het conservatorium van Amsterdam. Na zijn conservatoriumtijd studeert hij bij Jacoba Dresden Dhont. Herman Mulder is enige jaren werkzaam als ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Herman Mulder

1894 - 1989

Herman Mulder (12 december 1894, Amsterdam) studeert solozang bij Hendrik van Oort, harmonieleer bij Anton Tierie en Sem Dresden en piano bij J. de Pauw en Karel de Jong aan het conservatorium van Amsterdam. Na zijn conservatoriumtijd studeert hij bij Jacoba Dresden Dhont. Herman Mulder is enige jaren werkzaam als concertzanger. Daarnaast is hij leraar solozang aan de Volksmuziekschool in Amsterdam en leraar muziektheorie.

Als componist is hij autodidact. Hij componeert een uitgebreid oeuvre voor diverse bezettingen, waaronder 14 symfonieën, pianoconcerten, vele liederen en kamermuziek. Zijn 'Strijkkwartet no. 9' wordt in 1956 bekroond met de derde prijs van het Concours Quatuor in Luik. Voor de 'Symfonie IV' opus 114 ontvangt hij een prijs tijdens het Koningin Elizabeth Concours 1961 te Brussel.

Herman Mulder is een volle neef van de schrijver Simon Vestdijk. Hij overlijdt op 28 april 1989 te Amsterdam.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Herman Mulder

Audio/Video Herman Mulder

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer