Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN VAN KEEKEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

15-08-1939 - 02-06-1995

Genre

country, Nederlandstalig, pop, zang

Herman van Keeken

Zanger uit Hilversum die zowel solo als met een begeleidingsband in die jaren zestig en zeventig enkele hits scoort. De grootste is zonder twijfel Pappie Loop Toch Niet Zo Snel uit 1971.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1971   Peter Koelewijn

Biografie Herman van Keeken

Zanger uit Hilversum die zowel solo als met een begeleidingsband in die jaren zestig en zeventig enkele hits scoort. De grootste is zonder twijfel Pappie Loop Toch Niet Zo Snel uit 1971.

In bezetting van

Herman & Angie   zang
Speakeasy   zang

1959 - 1970

Herman van Keeken (Hilversum, 15 augustus 1939) wint het Jimmy Rodgers Concours. Het levert hem een platendeal met Philips op. Hoewel zijn eerste plaatje flopt komt het succes toch al met zijn tweede single getiteld Corrina, Corrina (1961). Het nummer is een cover van Ray Peterson. In 5 maanden Top 40 is de vijfde plaats de hoogst behaalde positie. Herman van Keeken maakt in 1961 deel uit van de Nederlandse afvaardiging voor het Knokkefestival, samen met Ramses Shaffy, Ria Valk, Sacha Denisent en Conny Vandenbos. De zanger werkt afwisselend solo en met zijn eerste groep The Driftin' Five. Ten tijde van zijn hit vormt hij een trio met Frans Leeman als drummer en George van Deyl op bas. Uit dit trio komt de begeleidingsband Speakeasy. Onder de naam Blockheads maakt Speakeasy in 1966 nog de single Shotgun Shaker, een plaatje dat het overigens niet ver schopt.

Blockheads Conny Vandenbos Frans Leeman Ramses Shaffy Ria Valk

1971

Na enkele geflopte singles in het Duits, Spaans of Italiaans scoort Van Keeken uiteindelijk pas weer in het Nederlands zijn grootste hit Pappie Loop Toch Niet Zo Snel, een door producer Peter Koelewijn vertaalde versie van het Engelstalige liedje Daddy Don't You Walk So Fast. Tijdens deze comeback komt de single Corrina, Corrina bij twee verschillende maatschappijen opnieuw uit. De single komt niet verder dan de tipparade.

Peter Koelewijn

1973

In 1973 komt de samenwerking met Speakeasy ten einde, Herman van Keeken gaat solo zonder veel succes. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig werkt hij respectievelijk met zijn vrouw samen als het country duo Herman & Angie en met Franklin Kennedy.

1976

Van Keeken gaat met zijn vrouw Anneke (ex-Les Monnereaux) onder de naam Herman & Angie op het countrypad. Zij maken drie singles en een LP. De Country Gazette schrijft een vernietigende recensie over het album.

Herman & Angie Les Monnereaux

1995

Van Keeken overlijdt op 2 juni op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Discografie Herman van Keeken

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Herman van Keeken

Audio/Video Herman van Keeken

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer