Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HET GROOT NIET TE VERMIJDEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

amusementsmuziek, coverbands

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Het Groot Niet Te Vermijden Dans/Show Orkest, HGNTVDSO

Het Groot Niet Te Vermijden

Theaterband die met eigenzinnig geïnterpreteerde covers uit alle windstreken de Nederlandse schouwburgen weet vol te trekken.
Volledige biografie...

Bezetting

Jochem Kroon   drums
Louis Kockelmann   saxofoon, zang
Peter Tinke   toetsinstrumenten
Martin Bakker   basgitaar
Sjoerd Plak   gitaar

Overige muzikanten

Bert van Bommel   fluit, trompet, zang
Anton van der Burgh  

Genoemd in de biografie van

1999   De Kift

Biografie Het Groot Niet Te Vermijden

Theaterband die met eigenzinnig geïnterpreteerde covers uit alle windstreken de Nederlandse schouwburgen weet vol te trekken.

1985 - 1989

Peter Tinke en Jochem Kroon vormen het Henk van der Meijden Dans- en Showorkest. Een coverduo dat op bruiloften en partijen speelt. Na enige tijd wordt de act uitgebreid met Louis Kockelman en Bert van Bommel, de naam wordt dan veranderd in Het Groot Niet Te Vermijden Dans/Show Orkest (HGNTVDSO). Het handelsmerk wordt theatrale feesten bouwen, door het spelen van covers te combineren met veel aandachttrekkerij. Samen met bassist Anton v.d. Burgh groeit HGNTVDSO uit tot een vijfmansformatie met een theaterprogramma.

1989

Het programma World Tour 2 wordt in schouwburgen geprogrammeerd. De publieks- en persreacties zijn lovend en het programma wordt twee seizoenen lang gespeeld en opgenomen op cd.

1991

In het najaar van 1991 komt de groep met een nieuwe voorstelling, Live From Rotterdam. Wederom blijkt het publiek massaal te vallen voor de wereldmelodieën van HGNTVDSO. De groep speelt de voorstelling 180 keer.

1993

De cd Live in Rotterdam opgenomen tijdens een van de voorstellingen in het Luxortheater in Rotterdam, wordt uitgebracht. Vanaf september wordt de show Glorious Surrender in de Nederlandse theaters gespeeld. Zonder dat HGNTVDSO een single heeft of regelmatig op de televisie verschijnt, lopen de schouwburgen avond aan avond weer vol. Louis Kockelman maakt de solo-cd Knoop In Je Zakdoek voor Teleac.

Louis Kockelmann

1994

Voor het eerst wordt Duitsland aangedaan. Ook hier wordt Glorious Surrender goed ontvangen, de band haalt zelfs de Duitse televisie. Vijf nummers uit het programma worden op de gelijknamige cd gezet.

1995

De cd 10 Jaar Groots verschijnt. Een cd met daarop een compilatie van 10 jaar HGNTVDSO. In het najaar komt de band met het theaterprogramma Back In Town. Men begint aan een tournee, weer groter van opzet dan de vorige, langs uitverkochte schouwburgen die twee seizoenen zal duren. Besloten wordt om het gedeelte 'Dans/Show Orkest' van de groepsnaam af te halen, omdat de band in de volksmond inmiddels Het Groot Niet Te Vermijden is gaan heten. Ook nu wordt er een aantal voorstellingen in Duitsland gespeeld. De cd van het programma wordt opgenomen in Diligentia te Den Haag.

1997

Voor het programma Stairway To The Stars heeft de band een bezettingswisseling ondergaan. Bassist Martin Bakker (ex-Nits, Jango Edwards en Stips) vervangt Anton v.d. Burgh en gitarist Sjoerd Plak (voorheen de Gigantjes) treedt toe als opvolger van Van Bommel, die later opduikt in De Kift. De single Lindenlaan verschijnt begin december.

De Gigantjes De Kift Jango Edwards

1998

De cd Stairway To The Stars wordt uitgebracht. Het materiaal voor deze cd is opgenomen tijdens een voorstelling in Theater de Purmaryn te Purmerend in november 1997.

1999

Tour Unlimited is een muzikale rondreis om de wereld. De tournee start in september en gaat door tot en met 2001.

2000

In januari verschijnt Tour Unlimited op cd. De show wordt in december uitgezonden door TV Rijnmond.

2001

Het tv-verslag van Tour Unlimited wordt in januari uitgezonden door RTL 4. De opnamen worden in juni uitgebracht op DVD .

2002

Off The Road Again is het zevende programma van Het Groot Niet Te Vermijden.

2003 - 2004

In september 2003 gaat het programma Wonderful Live van start. De regie is in handen van Rien Kroon.

2006

Na afloop van een optreden met de show Wonderful Live op 9 januari in Luxor te Rotterdam wordt de groep verrast met een speciale prijsuitreiking naar aanleiding van het twintigjarig jubileum. De bandleden krijgen de Erasmusspeld van de burgemeester en wethouders vanwege hun verdiensten voor de Rotterdamse samenleving op cultureel terrein. Van directeur van Luxor ontvangt Het Groot Niet Te Vermijden de Luxor Theaterprijs. Tijdens de jubileumshow Diamonds & Pearls speelt Het Groot Niet Te Vermijden een compilatie van de eerste tien jaar.

2008 - 2010

De tiende theatertournee Take Ten gaat op 26 januari 2008 in première in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Onder de liedjes onder meer een Italiaanse versie van Zij Gelooft In Mij, de groep Wilders, een parodie op de Blue Man Group (maar dan in het rood), een geblafte versie van Egyptian Reggae en een Nederhopuitvoering van Barbapapa. Om gezondheidsredenen moet Sjoerd Plak in het laatste seizoen van het programma verstek laten gaan en wordt hij tijdelijk vervangen door Hans Klein (V.O.F. de Kunst).

2011

Het volgende programma Long Way Home bevat onder meer een duet tussen koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander en Louis Kockelmann in de rol van fictieve volkszanger Cor van Tonningen. Op 31 mei staat de vijfmansformatie voor het eerst in de carrière in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

2012

Het 25ste jubileum van de groep staat in het teken van hun twaalfde programma Save The Last Dance.

Discografie Het Groot Niet Te Vermijden

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Het Groot Niet Te Vermijden

Video Het Groot Niet Te Vermijden

Het groot niet te vermijd...
Het groot niet te vermijden - Take ten (vorige show)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Het groot niet te vermijden - Take ten (vorige show)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer