Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HETTY BLOK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hetty Blok in 1968

Periode

06-01-1920 - 06-11-2012

Genre

amusementsmuziek, cabaretier, musical, Nederlandstalig, pop/rock, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Hetty Blok

Hetty Blok is een cabaretière, zangeres en actrice, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Zuster Klivia in de televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster (1966-1968) van Annie M.G. Schmidt. Liedjes uit de serie worden evergreens, zoals Niet Met De Deuren Slaan, M'n Opa en Wil U Een ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cabaretier, zang

Genoemd in de biografie van

1961   Annie M.G. Schmidt

Biografie Hetty Blok

Hetty Blok is een cabaretière, zangeres en actrice, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Zuster Klivia in de televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster (1966-1968) van Annie M.G. Schmidt. Liedjes uit de serie worden evergreens, zoals Niet Met De Deuren Slaan, M'n Opa en Wil U Een Stekkie, gezongen samen met Leen Jongewaard. Blok wordt op 6 januari 1920 geboren te Arnhem. Ze maakt haar toneeldebuut in 1943. Van eind oktober 1946 tot eind januari 1947 treedt ze samen met Coby Beek, Ben Aerden, Tonny Schifferstein en Benny Vreden op voor de Nederlandse soldaten in Java en Bali met het cabaretprogramma De Groeten Uit Holland! Tussen 1947 en 1952 speelt ze in diverse andere cabaretvoorstellingen, onder meer het Boekenbalprogramma Een Bloemlezing In Prachtband (1951) op teksten van onder anderen Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt en Dick Swidde. Op 2 oktober 1951 werkt Blok mee aan het televisiespel De Toverspiegel, de allereerste rechtstreeks uitgezonden televisie-uitzending in Nederland. Ze doet mee aan hoorspelen zoals De Familie Doorsnee, spreekt sprookjesplaten in en treedt op in het theater met soloprogramma's in samenwerking met Cor Lemaire, Harry Bannink en Ruud Bos. Ter afsluiting van de Annie M.G. Schmidt Week in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek zingt Hetty Blok in 2008 liedjes uit het werk van de tekstschrijfster, begeleid door haar vaste pianist Bas Odijk. Deze liedjes vormen de basis van haar theatertournee Ziezo. Een terugblik op haar carrière is onder meer te vinden in het boek Doe Wat Je 't Liefste Doet (2010). Op de bijgaande dvd staan beelden uit onder meer Ja Zuster, Nee Zuster, De Fred Hachéshow, de televisieshow van Dorus en De Fabeltjeskrant. Het boek bevat tevens een cd met voornamelijk liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, maar ook van Drs. P en Jaap van de Merwe. Hetty Blok overlijdt op 6 november 2012 in Amsterdam na een kort ziekbed.

Discografie Hetty Blok

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hetty Blok

Audio/Video Hetty Blok

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer