Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEXAGON ENSEMBLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - heden

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Hexagon Ensemble

De kracht van het Hexagon, een ensemble voor kamermuziek, ligt in de chemie tussen de zes persoonlijkheden, in de bijzondere manier waarop zij elkaar aanvullen, inspireren en uitdagen tot de allerbeste prestaties. Zij spelen met het grootste plezier in de volledige bezetting, maar komen zeker zo goed tot hun recht ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2000   Hans Eijsackers
2010   Kees Olthuis

Biografie Hexagon Ensemble

De kracht van het Hexagon, een ensemble voor kamermuziek, ligt in de chemie tussen de zes persoonlijkheden, in de bijzondere manier waarop zij elkaar aanvullen, inspireren en uitdagen tot de allerbeste prestaties. Zij spelen met het grootste plezier in de volledige bezetting, maar komen zeker zo goed tot hun recht als tweemanschap, kwartet of in iedere andere samenstelling.

1991 - 2013

Het Hexagon Ensemble, opgericht in 1991, bestaat uit vijf blazers en een pianist. Optredens vinden niet alleen plaats als sextet, maar ook als duo, kwartet of een andere samenstelling. Het ensemble speurt bibliotheken over de hele wereld af, op zoek naar onbekend of vergeten repertoire. Hierdoor beschikt het ensemble over een unieke catalogus met meer dan 4000 werken. Maar niet alleen onbekend werk komt aan bod, ook bekende hoogtepunten uit de muziekliteratuur staan op de lessenaar. Ook worden er werken voor het ensemble geschreven door verschillende componisten zoals 'Achilles Sextet' door Hans Kox en 'Ockeghem variations' van de Amerikaanse componiste Judith Shatin. In 2002 worden verschillende composities van Micha Hamel en Kees Olthuis in première gebracht. Succesvolle optredens vinden plaats in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam, de Wigmore Hall in Londen, tijdens het Festival van Vlaanderen, in Parijs en Straatsburg, Slovenië en in de Verenigde Staten. Voor het seizoen 2014-2015 biedt het Hexagon Ensemble het programma 'In grote bezetting' aan waarin wordt samengewerkt met het Serafino Strijktrio en contrabassist Rien Wisse. Op de lessenaar staan dan werken van Richard Strauss, Louis Spohr en Johann Nepomuk Hummel.

Hans Kox Het Concertgebouw Kees Olthuis Micha Hamel

Discografie Hexagon Ensemble

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hexagon Ensemble

Audio/Video Hexagon Ensemble

Video Hexagon Ensemble

Hexagon Ensemble - Dimitr...
Hexagon Ensemble - Dimitri Sjostakovitsj - Erik Satie - Live - HD
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hexagon Ensemble - Dimitri Sjostakovitsj - Erik Satie - Live - HD

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer