Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HIGHLIGHT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1974 - 1979

Genre

MOR, pop

Highlight

Limburgse groep die muziek maakt in de stijl van Pussycat en enkele grote hits scoort in de jaren zeventig. De groep wordt in december 1974 opgericht door bassist Thei Savelkoul, multi-instrumentalist Nic Demandt, drummer Piet Gijssen en gitarist Jos Schefman. Sjef Jacobs voegt zich als zanger bij het viertal. Om ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gaby Denneman   zang
Wilma Bouts   zang
Sjef Jacobs   zang
Piet Gijssen   drums
Jos Schefman   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jutta Eichorn   zang

Biografie Highlight

Limburgse groep die muziek maakt in de stijl van Pussycat en enkele grote hits scoort in de jaren zeventig. De groep wordt in december 1974 opgericht door bassist Thei Savelkoul, multi-instrumentalist Nic Demandt, drummer Piet Gijssen en gitarist Jos Schefman. Sjef Jacobs voegt zich als zanger bij het viertal. Om aansluiting te vinden bij het succes van groepen als Pussycat en Guys & Dolls, worden een paar jaar later zangeressen Wilma Bouts en Gaby Denneman aan de groep toegevoegd. Muzikant/producer Harry Heltzel (1947-2008) uit Maastricht, en voormalige voorman van de beatband The Sharons, heeft het liedje California klaarliggen voor de Britse groep New Seekers, maar geeft de voorkeur aan Highlight. De demo belandt bij EMI die het op single uitbrengt. California haalt de tiende plaats van de Top 40. Gaby Denneman brengt ook solo singles uit. Ze overlijdt in 1983 ten gevolge van een auto-ongeluk.

Discografie Highlight

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Highlight

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer