Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HIPBONE CONNECTION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1996

Genre

funk, jazzdance, rap

Hipbone Connection

Funk/jazzdance/hiphop band uit Utrecht die live veel indruk maakt. Vanwege het indertijd progressieve karakter van de muziek toont de vaderlandse platenindustrie echter geen interesse.
Volledige biografie...

Bezetting

Erik Jens   drums
Mark Luppens   basgitaar
Bert-Jan Huis In 't Veld   saxofoon
Jeffrey Spalburg   rap
Joshua Samson   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Ricardo Leverock   rap
Rudi de Graaff   conga, percussie

Genoemd in de biografie van

1987   Rudi de Graaff
1990   Paul Jan Bakker
1994   Wiboud Burkens

Biografie Hipbone Connection

Funk/jazzdance/hiphop band uit Utrecht die live veel indruk maakt. Vanwege het indertijd progressieve karakter van de muziek toont de vaderlandse platenindustrie echter geen interesse.

1992

De groep presenteert zichzelf met een optreden op Noorderslag dat achteraf geboekstaafd wordt als een sensatie. Dat jaar treden ze zo'n 50 keer op.

1993

Hipbone Connection fungeert als backing band van de Amerikaanse soul/funk/jazz legende Eddie Russ in Paradiso Amsterdam. Een van de hoogtepunten van hun ongeveer 75 optredens dat jaar.

1994

Dat de Hipbone Connection een uitgesproken live-band is, blijkt eens te meer in 1994. De groep doet bij elkaar meer dan 100 optredens in het Nederlandse clubcircuit. Er worden tal van demo's verspreid, maar tot een platencontract komt het niet. Wel verschijnt de groep met twee nummers op het independent uitgebrachte album Splank! The Trunk-O-Funk Compilation.

1995

De groep is met één track vertegenwoordigd op het verzamelalbum Hardtoget Hardtobeat, uitgebracht in het kader van de Heineken Crossover Award. Het ritme-tandem van de groep neemt als side-step een demo met 16 triphop-tracks op onder de naam Booty Snatchers, waarbij ze hun eigen bas- en drumwerk met behulp van sampler en computer bewerken. Ze sturen de demo niet naar platenmaatschappijen, maar naar DJ's.

The Booty Snatchers

1996

The Booty Snatchers brengt de 12'' The Invasion Of The Booty Snatchers uit. De vier eigen nummers, waaronder het indringende Trip In Peace, verschijnen op het onafhankelijke Earmarkable label. Op de plaat is voor het eerst de stem van Eugene Latumeten te horen, die later als U-Gene & Oh-Jay bekend wordt. Later dat jaar verschijnt dit repertoire ook op een cd-maxi via Polygram. Door drukke nevenwerkzaamheden van de Hipbone leden raakt de groep in een soort winterslaap, waar pas tegen eind 2001 even einde aan komt: in De Vloer te Utrecht vindt een eenmalige reünie plaats met op het podium Jeffrey Spalburg - rap, Joshua Samson - percussie, Paul Jan Bakker - gitaar, Wiboud Burkens - toetsen, Bert-Jan Huis in 't Veld - saxofoon, Mark Luppens - basgitaar en Erik Jens - drums, oftewel de oorspronkelijke bezetting. Ondanks dat ze elkaar vijf jaar niet gezien hebben en er alleen 's middags even gerepeteerd is, staat het uitverkochte optreden als een huis.

UJ

2007

Op 23 maart overlijdt geheel onverwacht basgitarist Mark Luppens aan de gevolgen van griep.

2013

Jeffrey Spalburg heeft een onverwachte zomerhit met het reggaeliedje Hengelo-o-o, een ode aan zijn geboortestad en afkomstig van zijn derde theaterprogramma Thuus. De muziek is van Wiboud Burkens.

Jeffrey Spalburg

Discografie Hipbone Connection

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hipbone Connection

Audio/Video Hipbone Connection

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer