Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOLLAND BAROQUE SOCIETY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

barok, klassiek

Online

Officiële website

Holland Baroque Society

Spelen zonder dirigent en een vernieuwend repertoire opbouwen waarmee ze zichzelf als specialisten buiten de hokjes van de oude muziek kunnen begeven. Dit zijn de twee hoofddoelen van de Holland Baroque Society. In 2005 besluiten Lidewij van der Voort (viool), Judith Steenbrink (viool), Esther van Eijk (altviool) en Tineke Steenbrink ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1989   Adrián Rodríguez van der Spoel
2013   Eric Vloeimans

Biografie Holland Baroque Society

Spelen zonder dirigent en een vernieuwend repertoire opbouwen waarmee ze zichzelf als specialisten buiten de hokjes van de oude muziek kunnen begeven. Dit zijn de twee hoofddoelen van de Holland Baroque Society. In 2005 besluiten Lidewij van der Voort (viool), Judith Steenbrink (viool), Esther van Eijk (altviool) en Tineke Steenbrink (klavecimbel en orgel) om samen een orkest te vormen naar voorbeeld van de Akademie für alte Musik en het Freiburger Barockorchester. Dirigentloos, maar wel met een gast. Uitgangspunt is de barokmuziek maar ook andere disciplines komen aan de orde zoals literatuur, Balkanmuziek, oude muziek, singer-songwriters, hedendaagse componisten en jazz. Verschillende barokspecialisten worden uitgenodigd met een vernieuwende visie, bijzondere speelpraktijk, of die op een andere manier hun eigen weg gaan. Sommige van deze gasten, zoals Alfredo Bernardini (hobo), Alexis Kossenko (traverso) en sopraan Maria Keohane, weten door hun langere samenwerking met de Holland Baroque Society een verdere verdieping en groei teweeg te brengen. Naast concerten houdt de Holland Baroque Society zich ook bezig met educatieprojecten op scholen en 'Kids Only-concerten' waarbij kinderen in aanraking worden gebracht met barokmuziek. Voor deze initiatieven krijgt de Holland Baroque Society een meerjarige subsidie van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+. De Holland Baroque Society is genomineerd voor de Klassieke Muziekprijs 2008 in de categorie Nieuwe Generatie Musici door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. De commissie verwoordt het als volgt:"Holland Baroque Society weet dankzij het jeugdig enthousiasme met groot elan en homogeniteit te musiceren op een wijze die niet kunstmatig overkomt." Op hun album Old, New & Blue (2013) combineren de Holland Baroque Society en trompettist Eric Vloeimans barok en jazz. Op de cd staan eigen composities, maar ook een bewerking van Blackbird van The Beatles.

Discografie Holland Baroque Society

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Holland Baroque Society

Audio/Video Holland Baroque Society

Video Holland Baroque Society

Holland Baroque Society d...
Holland Baroque Society during the opening night of the Dutch Classical Music Meeting
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Holland Baroque Society during the opening night of the Dutch Classical Music Meeting

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer