Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOMEMADE EMPIRE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2007 - heden

Genre

ambient, singer-songwriter

Homemade Empire

Homemade Empire is het soloproject van Bart de Kroon (Great Lake Swimmers, Mercy Giants, Pien Feith, Roommate, We vs. Death) uit Utrecht. Hij werkt tussen 2007 en 2010 aan zijn eerste soloalbum A Brilliant Window Niche. Op de cd speelt hij gitaren, bandoneón, synthesizer, drums en zang in nummers die ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bart de Kroon   bandoneón, drums, gitaar, synthesizer, zang

Genoemd in de biografie van

2010   We vs. Death

Biografie Homemade Empire

Homemade Empire is het soloproject van Bart de Kroon (Great Lake Swimmers, Mercy Giants, Pien Feith, Roommate, We vs. Death) uit Utrecht. Hij werkt tussen 2007 en 2010 aan zijn eerste soloalbum A Brilliant Window Niche. Op de cd speelt hij gitaren, bandoneón, synthesizer, drums en zang in nummers die variëren van rustige liedjes tot psychedelische ambient drones. Op de tweede cd Defenestration (2012) is de natuur voelbaar in zowel de teksten als in de opnames. Het album klinkt minder lo-fi dan het debuut.

Discografie Homemade Empire

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Homemade Empire

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer