Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOSPITAL BOMBERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hospital Bombers in 2011

Periode

2005 - heden

Genre

indie, lo-fi

Hospital Bombers

Hospital Bombers is lo-fi indiepop met sixtiesinvloeden, geïnspireerd door o.a. The Velvet Underground en The Mountain Goats. De voor een deel uit Amsterdam afkomstige band bevat leden uit de bands Bingo Trappers, The Heights en Seedling. Het debuutalbum Footnotes verschijnt in december 2007 bij Excelsior Recordings en een jaar later ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Schenk   gitaar, zang
Susanne Linssen   viool, zang
Marc van der Holst   drums
Vincent Dijkema   gitaar
Jan-Pieter van Weel   basgitaar

Overige muzikanten

Remco Mooijekind   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2004   Seedling
2007   Daily Bread
2007   Spilt Milk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hospital Bombers

Hospital Bombers is lo-fi indiepop met sixtiesinvloeden, geïnspireerd door o.a. The Velvet Underground en The Mountain Goats. De voor een deel uit Amsterdam afkomstige band bevat leden uit de bands Bingo Trappers, The Heights en Seedling. Het debuutalbum Footnotes verschijnt in december 2007 bij Excelsior Recordings en een jaar later ook bij het Canadese Saved By Radio. In maart en juni 2008 doet de band twee korte tournees door de Verenigde Staten. Na de presentatie van de 7”-single Butterflies/When The Cows Come Home in oktober 2009 neemt bassist Remco Mooijekind afscheid van de band. Het tweede album At Budokan wordt in september 2011 gemixt in Brooklyn door John Agnello (o.a. Dinosaur Jr, Sonic Youth, Mark Lanegan, The Kills, The Walkmen, Alice Cooper). De cd verschijnt op 16 januari 2012 en wordt op Valentijnsdag in een nieuwe line-up gepresenteerd tijdens een speciale ‘Protestavond tegen Liefdesverdriet’ in Trouw, Amsterdam, met naast Jan Schenk (zang/gitaar), Susanne Linssen (viool/toetsen/zang) en Marc van der Holst (drums) nieuwe bandleden Vincent Dijkema (gitaar) en Jan-Pieter van Weel (bas).

Discografie Hospital Bombers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hospital Bombers

Audio/Video Hospital Bombers

Video Hospital Bombers

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Vrije Geluiden

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer