Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOT HAARLEMMER DIJK HORNS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

sessiemuzikanten

Hot Haarlemmer Dijk Horns

Roland Brunt en Mike Booth richten in 1992 de Hot Haarlemmer Dijk Horns op, die vanaf dat moment fungeert als vaste blazerssectie voor De Dijk. Het duo speelt mee op alle platen van de groep en doet ook live mee. Naast De Dijk werken Brunt en Booth als studiomuzikant met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mike Booth   trompet
Roland Brunt   klarinet, saxofoon

Genoemd in de biografie van

1992   De Dijk

Biografie Hot Haarlemmer Dijk Horns

Roland Brunt en Mike Booth richten in 1992 de Hot Haarlemmer Dijk Horns op, die vanaf dat moment fungeert als vaste blazerssectie voor De Dijk. Het duo speelt mee op alle platen van de groep en doet ook live mee. Naast De Dijk werken Brunt en Booth als studiomuzikant met verschillende bands. Na vijftien jaar deel te hebben uitgemaakt van de Hot Haarlemmerdijk Horns keert Mike Booth in 2007 met zijn gezin terug naar Nieuw-Zeeland.

1990

Roland Brunt gaat in 1990 bij De Dijk spelen. De saxofonist was daarvoor betrokken bij onder meer Door Mekaar en Morzelpronk. Met trompettist Dirk Beets vormt hij de blazerssectie van de groep. In de zomer spelen ze live met De Dijk op de muziekbeurs New Music Seminar in New York.

De Dijk Door Mekaar Morzelpronk

1992

Na een jaar afwezigheid meldt Brunt zich weer bij De Dijk. Beets is inmiddels vervangen door Mike Booth, geboren in Nieuw Zeeland. Vanaf 1992 gaan Brunt en Booth door het leven als de Hot Haarlemmer Dijk Horns. Het album Zeven Levens is de eerste plaat waar ze gezamenlijk op meespelen. De titel Zeven Levens slaat op het feit dat De Dijk oorspronkelijk uit vijf leden bestaat, maar met twee extra muzikanten op het podium staat.

1993

De Hot Haarlemmer Dijk Horns maken een uitstapje en spelen mee op het album Simple Man van Arthur Ebeling.

Arthur Ebeling

1994

In 1994 verschijnt de video De Dijk: Live In Paradiso waar ook Brunt en Booth op te zien zijn. De beeldkwaliteit van de video is niet best, maar De Dijk bewijst met de Hot Haarlemmer Dijk Horns dat het live een van de best bands uit Nederlands is.

1996

Met De Dijk spelen Brunt en Booth in St. Petersburg en geven daarnaast met de groep vier optredens in Moskou.

1998

De Dijk kondigt aan dat ze in 1999 een sabbatical neemt. Het geeft de Hot Haarlemmer Dijk Horns ruimte om iets anders te doen. In Paradiso worden twee 'afscheidsconcerten' gegeven.

1999

Tijdens het sabbatical doen diverse leden van De Dijk hun eigen projecten. Zo produceert drummer Antonie Broek de Engelstalige plaat Howling At The Moon van Bennie Jolink. De Hot Haarlemmer Dijk Horns zijn ook van de partij. Brunt en Booth doen ook mee tijdens de Otis Redding-tribute Dreams To Rember in Paradiso. Daarnaast treedt Roland Brunt af en toe op met de groep Morzelpronk.

Bennie Jolink Otis Redding Revue

2000

De Dijk gaat weer touren en met Brunt en Booth staat de groep voor het eerst op Pinkpop. Brunt speelt mee op het laatste studioalbum van de Tröckener Kecks >tk.

Tröckener Kecks

2002

Omdat De Dijk twintig jaar bestaat, geeft de groep met de Hot Haarlemmer Dijk Horns optredens in Ahoy' en in de Heineken Music Hall. Mike Booth is gastmuzikant op het album Days Like This van Krezip. In augustus verschijnt van De Dijk het album Muzikanten Dansen Niet.

Krezip

2003

Brunt en Booth gaan mee naar Paramaribo als De Dijk daar een optreden geeft. De clubtour van de band wordt in december afgesloten in Paradiso. Brunt speelt mee op de plaat Schaduw Van De Liefde van Frank Boeijen.

Frank Boeijen

2004

Net als in 1999 houdt De Dijk het een jaartje voor gezien. Brunt doet links en recht wat kleine klusjes, terwijl Booth onder meer met een zangeres in Beiroet speelt.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hot Haarlemmer Dijk Horns

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer