Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOUSES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Houses

Periode

2008 - 01-02-2014

Genre

alternative, pop/rock

Online

Officiële website

Houses

Houses is een alternatieve rockband uit Amsterdam rondom de in Zwitserland geboren zangeres Ella van der Woude. Bassist Gijs Loots is tevens enige tijd gitarist in The Bent Moustache. De muzikanten zijn beïnvloed door onder anderen PJ Harvey, Laura Veirs, Death Cab For Cutie en Canadese indierock van Feist en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ella van der Woude   gitaar, zang
Manuel van den Berg   gitaar, zang
Gijs Loots   basgitaar
Jeroen Roelofsen   toetsinstrumenten
Nicky Hustinx  

Overige muzikanten

Tobias Ponsioen   drums

Genoemd in de biografie van

2010   The Bent Moustache

Biografie Houses

Houses is een alternatieve rockband uit Amsterdam rondom de in Zwitserland geboren zangeres Ella van der Woude. Bassist Gijs Loots is tevens enige tijd gitarist in The Bent Moustache. De muzikanten zijn beïnvloed door onder anderen PJ Harvey, Laura Veirs, Death Cab For Cutie en Canadese indierock van Feist en Broken Social Scene. De vijf melancholische tracks op de eerste EP End Of Story (september 2010) klinken even stevig als breekbaar. End Of Story wordt alom bejubeld en brengt de band onder meer in het veelbekeken televisieprogramma De Wereld Draait Door (oktober 2010) en op Noorderslag (januari 2011). Het debuutalbum Clean Life verschijnt in september 2011 bij [PIAS], gevolgd door een clubtournee die 19 september van start gaat in Paradiso. Daarna volgen in november en december 2011 nog zes optredens in Nederland als voorprogramma van de Belgische band Hooverphonic. In het kader van Record Store Day brengt Houses op 21 april 2012 op vinyl de single Our Memory uit. Niet te verwarren met het duo Houses uit Los Angeles. In 2013 vertrekt drummer Tobias Ponsioen en wordt vervangen door Nicky Hustinx (o.a. Woost). Hij maakt zijn livedebuut bij een optreden in het Groninger Museum bij de tentoonstelling Nordic Art. Houses heeft het lied Interior gemaakt bij een van de schilderijen van Vilhelm Hammersoi die daar getoond wordt. Begin 2014 maakt de band bekend dat ze vanwege artistieke meningsverschillen uit elkaar gaan.

Discografie Houses

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Houses

Audio/Video Houses

Video Houses

Houses - Our Memory (offi...
Houses - Our Memory (official video)
houses Suicide - HD Live ...
houses Suicide - HD Live Paradiso Amsterdam 2011
Houses - Black Clothes @ ...
Houses - Black Clothes @ Sony Sessions
Voor aanvang (extra opnam...
Voor aanvang (extra opname):Houses - End of story - 6-10-2010
De minuut: Houses - Stay ...
De minuut: Houses - Stay with me - 6-10-2010
houses - Stay With Me
houses - Stay With Me
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
houses - Stay With Me

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer