Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HU AND THE HILLTOPS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1967

Genre

rhythm & blues

Hu And The Hilltops

Haagse rhythm & bluesgroep die nooit op grote schaal doorbreekt en vooral van belang is als leverancier van meer en minder bekende muzikanten.
Volledige biografie...

Bezetting

Hans van der Toorn   zang
Henk van Meerbeek   drums
Mike Scholten   basgitaar
Werner den Heyer   gitaar
Fred de Wilde   zang

Overige muzikanten

Roy van der Merwe   orgel
Cesar Zuiderwijk   drums

Genoemd in de biografie van

1967   Shocking Blue
1968   Livin' Blues

Biografie Hu And The Hilltops

Haagse rhythm & bluesgroep die nooit op grote schaal doorbreekt en vooral van belang is als leverancier van meer en minder bekende muzikanten.

1965

Hu and The Hilltops spelen veel in de Haagse kroegen en discotheken. De band speelt voornamelijk rhythm & blues. Platenmaatschappij Polydor toont interesse en tekent de groep.

1966

In de Haagse GTB-studio, inmiddels verworden tot een hitfabriekje, neemt de band de eerste singles op. Cry Me A River, een cover van Julie London, behaalt nummer 27 in de Top 40. Na dit succes geven de bandleden hun reguliere banen op en storten ze zich op de muziek. De tweede single Can’t You Hear Me doet echter niets. De derde single Something You Got wordt in Londen opgenomen en haalt in september net aan de Top 40. Den Heyer wordt vervangen door toetsenist Roy van der Merwe (ook wel Roy Marley genoemd) om het geluid van de groep professioneler te doen klinken. Ondanks het belabberde geluid krijgt het eerste en enige album I’ll Follow You wat aandacht van pers en muziekwereld.

1967

Drummer Henk van Meerbeek vertrekt naar het buitenland en wordt vervangen door Cesar Zuiderwijk (ex-Ladybirds). Als de nieuwe single Touchin’ You Is Lovin’ You flopt houdt de groep het voor gezien. Zanger Fred de Wilde stapt over naar Shocking Blue nadat Barry Hay (ex-Haigs) heeft bedankt voor deze vacature. Hans van Toorn gaat verder als solo-artiest onder de naam Ralph Anderson. Cesar Zuiderwijk gaat drummen bij Livin’ Blues en vanaf 1970 bij Golden Earring.

Livin' Blues Ralph Anderson Shocking Blue The Haigs

1980

Op 13 juni vindt er in Den Haag een grootschalig reünieconcert plaats onder de noemer Haagse Beatnach. Voor deze gelegenheid staan Hu and The Hilltops voor één keer weer op het podium, naast bands als Q 65 en Shocking Blue.

Q65 Shocking Blue

2005

Hans van der Toorn en Fred de Wilde voeren Cry Me A River uit van Hu & The Hilltops tijdens de Haagse Beatnach op Parkpop.

Discografie Hu And The Hilltops

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hu And The Hilltops

Video Hu And The Hilltops

Hu & The Hilltops Cry Me ...
Hu & The Hilltops Cry Me A River
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hu & The Hilltops Cry Me A River

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer