Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUB MATHIJSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hub Mathijsen in 1983 (bron: Wikipedia)

Periode

16-04-1942 - 03-06-1994

Genre

amusementsmuziek, tango, viool

Pseudoniemen

Huub Mathijsen

Hub Mathijsen

Violist van ondere andere Het Residentie Orkest. Mathijsen is een van de oprichters van de Insekten Sekte, een milieubeweging gelieerd aan Provo. Ook richt hij met Provo-leden het Exotisch Kitsch Conservatorium op. Hij geeft leiding bij het onderzoek in Amsterdam en Berlijn naar een opvoering van de Nelson Revue uit ...
Volledige biografie...

Instrumenten

viool

Biografie Hub Mathijsen

Violist van ondere andere Het Residentie Orkest. Mathijsen is een van de oprichters van de Insekten Sekte, een milieubeweging gelieerd aan Provo. Ook richt hij met Provo-leden het Exotisch Kitsch Conservatorium op. Hij geeft leiding bij het onderzoek in Amsterdam en Berlijn naar een opvoering van de Nelson Revue uit de jaren dertig, die in 1982 heropgevoerd wordt. Begin jaren tachtig richt Mathijsen het Tango Orkest El Choclo op. Op 3 juni 1994 overlijdt hij op 52-jarige leeftijd in Amsterdam. Zijn dochter Alma publiceert in 2014 de roman De Grote Goede Dingen over hem.

In bezetting van

Residentie Orkest  

Discografie Hub Mathijsen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hub Mathijsen

Audio/Video Hub Mathijsen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer