Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUGO VAN EYSSELSTEYN KUMMER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1927 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Hugo van Eysselsteyn Kummer

Hugo van Eysselsteyn Kummer werd op 12 november 1927 geboren te Bussum. Opleiding Hij studeerde piano bij Ina Lutz-Kranenborg en Henk Broekstra. Van 1956 tot 1960 studeerde hij stemvorming, solfège, piano, harmonie, contrapunt en geschiedenis bij de organist Ype Rusticus. Van 1960 tot 1965 studeerde hij solfège, zang en Gregoriaans bij G.W.
Volledige biografie...

Biografie Hugo van Eysselsteyn Kummer

1927

Hugo van Eysselsteyn Kummer werd op 12 november 1927 geboren te Bussum.


Opleiding

Hij studeerde piano bij Ina Lutz-Kranenborg en Henk Broekstra. Van 1956 tot 1960 studeerde hij stemvorming, solfège, piano, harmonie, contrapunt en geschiedenis bij de organist Ype Rusticus. Van 1960 tot 1965 studeerde hij solfège, zang en Gregoriaans bij G.W. de Jong, hoofdvak theorie, harmonie, contrapunt, analyse en compositie bij Wim Brandse, piano bij Ger Guit, geschiedenis bij Otto Hamburg en psychologie en pedagogiek bij Peter Bergman. In 1967 vestigde hij zich in Engeland en van 1973-1974 studeerde hij bij Harvey Easton (University of London, external student) voor Bachelor of Music.


Werkzaamheden

Hij deed onderzoek naar de theorie van de harmonie en de theorie van de melodie. Hij onderzocht het eigene van de muziek uit Dorset en was docent piano (en andere instrumenten).


Publicaties

Hugo van Eysselsteyn Kummer heeft vele publicaties (essays, research, methodes, etc.) op zijn naam staan.


Composities

Hij componeerde liederen, enkele koorwerken en kamermuziek in een eenvoudige, heldere en overzichtelijke stijl.Bij Donemus zijn uitgegeven: Sonata, voor cello (1976) en Rover Sonata, voor klarinet (1980)

H.van Eysselsteyn Kumer
(1985)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hugo van Eysselsteyn Kummer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer