Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUGO VAN HAASTERT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hugo van Haastert

Periode

1952 - heden

Genre

componist, gitaar, pop, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Hugo van Haastert

De zanger/songschrijver Van Haastert beweegt zich vanaf eind jaren zeventig voornamelijk als soloartiest in de muziekwereld. In de jaren zestig en zeventig is hij onder meer actief in de bands Shart (1966), Suzie Q (1967), Talisman (1971) en Galaxy-Lin (1974). In de jaren tachtig trekt hij met gitaar en versterkingsinstallatie ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Biografie Hugo van Haastert

De zanger/songschrijver Van Haastert beweegt zich vanaf eind jaren zeventig voornamelijk als soloartiest in de muziekwereld. In de jaren zestig en zeventig is hij onder meer actief in de bands Shart (1966), Suzie Q (1967), Talisman (1971) en Galaxy-Lin (1974). In de jaren tachtig trekt hij met gitaar en versterkingsinstallatie door de wereld. In 1982 vormt hij de helft van het duo Qui Vive. Hugo van Haastert treedt regelmatig op als vertolker van songs van diverse artiesten en van eigen werk.

In bezetting van

Galaxy-Lin   mandoline, zang
Qui Vive   zang

1952

Hugo van Haastert Hugo van Haastert wordt op 2 juni geboren in Medan (Sumatra).

1964 - 1969

Van Haastert formeert zijn eerste band The Blue Birds samen met Jan van de Horn (drums) en Otto Wolthuis (sologitaar). Uit een fusie met een band uit Leiden ontstaat Shart. De bandnaam is een samenvoeging van de woorden 'show' en 'art'. Het repertoire bestaat uit nummers van onder meer The Rolling Stones, The Kinks en The Who. Op zestienjarige leeftijd vormt Hugo samen met Hans Arnold (ritmegitaar), Ferry Meerding (drums) en Rudie Schrewelius (sologitaar) de band Suzie Q.

1970 - 1972

Van Haastert tourt door Europa en maakt deel uit van de spontaan ontstane muziekgroep Talisman. De band neemt een single op bij Alfred Lagarde. Als elektronische instrumenten een meer belangrijke rol gaan spelen stapt Van Haastert uit de formatie en gaat hij solo verder met zijn akoestische gitaar.

Alfred Lagarde

1972 - 1979

Met tussenposes speelt Van Haastert negen jaar in de Palace Pub/Café Chantant op het Noordeinde te Den Haag. Hij ontmoet Robbie van Leeuwen (Motions, Shocking Blue) en met de mandoline als basis formeren zij de groep Galaxy-Lin. Naast Van Leeuwen (mandoline) en Van Haastert (mandoline, zang) bestaat de groep uit bassist Peter Wassenaar (Blue Planet), tenorsaxofonist/fluitist Dick Remelink (Ekseption), zanger Rudy Bennett (Motions) en drummer Peter Rijnvis. Galaxy-Lin krijgt een contract bij Polydor, staat met Roxy Music en The Who in de Vliegermolen te Voorburg en doet optredens in Duitsland, België en Frankrijk. Vlak na de single A Long Hot Summer valt de groep uit elkaar. In 1979 wordt Van Haasterts solosingle I See A Light uitgebracht.

Blue Planet Ekseption Galaxy-Lin Robbie van Leeuwen Rudy Bennett

1980 - 1990

De muzikant trekt met gitaar en versterkingsinstallatie de wereld rond en speelt onder anderen in New York, Las Vegas, Moermansk, Cannes, Parijs (bij de schilders op Montmartre) en Macedonië (voor de Bosnische vluchtelingen). Ook volgt hij de Tour de France om op de diverse plaatsen van aankomst te spelen. In 1982 is Van Haastert actief in het duo Qui Vive. Hij verovert in 1989-1990 de derde plaats in de Soundmixshow van Henny Huisman als Neil Diamond met een versie van I Am, I Said.

Henny Huisman Qui Vive

1990 - 2006

Hugo van Haastert Hugo van Haastert treedt regelmatig solo op bij diverse gelegenheden. Met zijn eigen PA vertolkt hij een greep uit repertoire van een kleine tweehonderd nummers met naast eigen werk ook songs van o.a. Frank Sinatra, Neil Diamond, Cat Stevens, Neil Young, Cliff Richard, Lionel Ritchie, Eric Clapton en The Rolling Stones.

Discografie Hugo van Haastert

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hugo van Haastert

Audio/Video Hugo van Haastert

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer