Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUIB WILKES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

flamenco, gitaar

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

El Payo Humberto

Huib Wilkes

Nederlandse flamencogitarist die onder andere les heeft gehad van Nino de Ricardo in Spanje. Hij geeft in Nederland flamencogitaarles en treedt ook op; zowel solo als begeleider van zangers en dansers. Huib Wilkes heeft een boek geschreven over het leven en werk van Nino de Ricardo en houdt zich vooral ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Biografie Huib Wilkes

Nederlandse flamencogitarist die onder andere les heeft gehad van Nino de Ricardo in Spanje. Hij geeft in Nederland flamencogitaarles en treedt ook op; zowel solo als begeleider van zangers en dansers. Huib Wilkes heeft een boek geschreven over het leven en werk van Nino de Ricardo en houdt zich vooral bezig met het bestuderen van de wortels van de flamenco.

1963 - 1967

Huib Wilkes reist regelmatig af naar Spanje om daar flamencogitaarlessen te volgen en op flamencodansscholen als begeleider te fungeren.

1968

Onder supervisie van Enrique Morente bekwaamt Wilkes zich in het begeleiden van flamencozangers. Hij gaat later dit jaar op tournee met het Ballet van Morente als tweede gitarist.

1969 - 1971

Wilkes ontvangt een studiebeurs om in de leer te gaan bij de fameuze flamencogitarist Nino de Ricardo. In deze periode komt hij in contact met vele flamencogrootheden, zoals Paco de Lucia en Camaron.

1972 - 1985

De gitarist keert terug naar Nederland en begint met het geven van flamencogitaarlessen. Tevens treedt hij veel op, zowel solo als begeleider van zangers en dansers. Begin jaren tachtig begint hij met het opnemen van zijn gitaarwerk.

1986

Wilkes brengt onder eigen label zijn eerste cd uit, Ecos del Pasado. Een gitaarplaat vol traditionele flamenco, waarvan de opnames dateren uit de periode 1982-1986.

1988

Wilkes brengt een tweede CD uit, Flamenco in Amsterdam. De plaat bevat een registratie van een live optreden vol traditionele flamenco, dat de gitarist onder de naam El Payo Humberto samen met de zanger Antonio Merenguito deed.

1989

De gitarist begint zich bezig te houden met het vergaren en uitschrijven van informatie over het leven en de werken van Nino de Ricardo.

1990

Het boek Rostro de un Maestro verschijnt. Een door Wilkes geschreven verhandeling over Nino de Ricardo.

1992

De gitarist begint een studie naar de wortels van de flamenco, met als bedoeling hier een boek van te laten verschijnen.

Discografie Huib Wilkes

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Huib Wilkes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer