Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUUB HANGOP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Huub Hangop

Periode

1960 - heden

Genre

amusementsmuziek, coverbands, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Huub Hangop

Noord-Brabantse zanger, acteur, presentator en grapjas die in 1994 bekendheid krijgt met zijn single Wat Ben Je Lelijk Van Dichtbij. Naast zingen en het maken van grappen presenteert Huub Hangop enige tijd voor Veronica Call-TV.
Volledige biografie...

Bezetting

Ruud van den Berg   zang
Cees Luykx   componist, producer

Overige muzikanten

Sander Ponne   drums
Peter van Dorst   gitaar

Biografie Huub Hangop

Noord-Brabantse zanger, acteur, presentator en grapjas die in 1994 bekendheid krijgt met zijn single Wat Ben Je Lelijk Van Dichtbij. Naast zingen en het maken van grappen presenteert Huub Hangop enige tijd voor Veronica Call-TV.

1978 - 1982

Huub Hangop De Hoevenaar Huub Hangop (geboren als Ruud van den Berg, 10 september 1960) debuteert met zijn single Wij Hebben Thuis Een Wasautomaat (1982). Later dat jaar komt Huub in de finale van een Frank Sinatra imitatiewedstrijd terecht. In de jury zitten bekende Nederlanders als Hans Vermeulen en Henny Huisman. Van den Berg is daarnaast voorman van de feestelijke rock-'n-rollband Herb Mew & The Mules.

Hans Vermeulen Henny Huisman Herb Mews & The Mules

1983 - 1990

Huub brengt geregeld singles uit. In 1984 haalt het nummer Het Vrachtwagenchauffeurslied de eerste plaats van de Piraten Top 10. Andere singles uit deze periode zijn Ik Lauf Lang, Wo Sind Die Mädchen Von Tirol en Moppie, Waar Is M'n Floppy. Geen van deze nummers bereikt de reguliere hitlijsten.

1991 - 1994

In 1992 bestormt Huub Hangop de Nederlandstalige Top 20 met zijn single Zonnebrandolie. Hij treedt onder meer op bij Veronica's Hollandse Hitfestival. Het jaar erop verschijnt de debuutcd De Allerergste Van Huub Hangop met daarop eerdere singles en nieuw werk. Op 22 februari 1994 is Huub te zien in de Taxi bij Maarten Spanjer. Aan het eind van het jaar heeft Hangop met Wat Ben Je Lelijk Van Dichtbij zijn grootste hit. Het is een impuls voor Huubs loopbaan.

1995 - 1996

De Huub Hangop fanclub wordt opgericht. Deze geeft het cluborgaan De Bullehuub uit. In oktober treedt Huub Hangop op bij het programma Paniek van Veronica Call-TV. Daarna volgen optredens in de André van Duin Show en bij U Bent Aan De Beurt van Peter Jan Rens. Van november 1995 tot mei 1996 presenteert Huub Hangop met Borka Florentinus Paniek bij Veronica. Op 2 oktober 1996 komt Huubs tweede cd De Cd Van De Week uit. Mediagiganten Willem van Kooten (Joost den Draaier) en Bart de Graaff (BNN) houden het album ten doop.

André van Duin Bart de Graaff Willem van Kooten

1997

In het voorjaar presenteert Huub Hangop het programma Hang 'M Op voor de Brabantse televisiezender TV 8. In de zomer heeft Hangop een notering in de Nederlandstalige Top 10 met de single Wat Een Palen Overal. Voorts treedt hij op in Ahoy' (in een stand op de horecabeurs).

1998 - 1999

In 1998 haalt Huub zijn chaffeursdiploma voor vrachtauto en bus. Zijn single Ik Wil Ook Zo'n Broek Met Van Die Zakken Aan De Zijkant komt in 1999 uit. Deze is uitsluitend bedoeld "voor bijzonder belangrijke relaties en personen".

2000

De single www.anita.nl verschijnt.

2002

Het naar eigen zeggen 'derde debuutalbum' Het Kan Nog Erger is volgespeeld samen met co-schrijver en co-producer Cees Luykx.

2003

Huub verhuist naar België.

2005

Twee nieuw liedjes verschijnen: Ik Ben Een Vogelaar en Kamelen.

2006

De titel van Huubs kerstlied voor 2006 is Merry Merry Christmas.

2007

Huub Hangop viert in september zijn 25jarig artiestenjubileum met een jubileumavond in Mezz te Breda en de uitgave van de maxi-cd 5 Nieuwe Irritaties.

Discografie Huub Hangop

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Huub Hangop

Audio/Video Huub Hangop

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer