Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUUB DE VRIEND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1954 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.huubdevriend.com

Biografie Huub de Vriend

Huub de Vriend werd geboren op 23 november 1954 te Arnhem. Opleiding Hij studeerde psychologie met als specialisatie onderwijskunde. Daarna heeft hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag schoolmuziek en compositie gestudeerd. Zijn compositieopleiding heeft hij voltooid bij Louis Andriessen. Activiteiten Naast zijn werk als componist heeft Huub de Vriend vanaf 1981 muziekles ...
Volledige biografie...

Biografie Huub de Vriend

1954

Huub de Vriend werd geboren op 23 november 1954 te Arnhem.


Opleiding

Hij studeerde psychologie met als specialisatie onderwijskunde. Daarna heeft hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag schoolmuziek en compositie gestudeerd. Zijn compositieopleiding heeft hij voltooid bij Louis Andriessen.


Activiteiten

Naast zijn werk als componist heeft Huub de Vriend vanaf 1981 muziekles gegeven in alle klassen en schooltypen binnen het voortgezet onderwijs. Van zijn ideeën en ontwerpen voor een muzikaal educatief centrum zijn onderdelen gerealiseerd in de Marienpoelstraat en Eymerspoelstraat te Leiden. Het daar gerealiseerde ‘Caraillon’ is een onderdeel van de in 1994 ontworpen componeerspeeltuin. Nu doceert hij compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is hij coördinator van de zij-instroomafdeling Docent Muziek. In de door hem opgerichte 'componeerfabriek' verzorgt hij componeerworkshops, langere componeercursussen en diverse na- en bijscholingscursussen voor muziekscholen en muziekdocenten. Hij is pianist van ensemble Street Fable dat o.a. alle door hem gecomponeerde Leidse muurgedichten uitvoert.


Composities

In het werk van Huub de Vriend speelt educatie een grote rol. Hij heeft veel gecomponeerd voor variabele amateurensembles b.v. De Rim-Ram Suite en De Wekker, waarvan de laatste is geschreven voor een combinatie van alle binnen een muziekschool denkbare ensembles. Behalve de bezetting komt dat tot uiting in werk waarin componeertechnieken en stijlen expliciet tot onderwerp van de compositie zijn gemaakt, b.v. De Reuzenalbatros voor orkest en harp, Vitesse voor klarinetkwartet en Rat voor piano. Deze laatste compositie gaat over alle denkbare soorten rap.


Publicaties

Huub de Vriend is co-auteur van Intro, een bij Thieme-Meulenhoff in Zutphen uitgegeven methode voor muziek in het voortgezet onderwijs. Intro is wereldwijd de eerste muziekmethode waarin componeren op een methodische wijze wordt aangeleerd aan middelbare scholieren.

Huub de Vriend
(2004)

Discografie Huub de Vriend

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Huub de Vriend

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer