Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ILLUMION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Illumion

Periode

2002 - heden

Genre

progressieve rock, symfonische rock

Online

Officiële website

Illumion

Illumion is een symfonische en progressieve rockgroep, in 2002 opgericht door gitariste Eveline van Kampen na haar afstuderen aan het conservatorium te Alkmaar. Geschiedkundige en literaire onderwerpen vormen de basis van de songteksten, geïnspireerd door onder meer The Picture Of Dorian Gray, The Pit And The Pendulum en Metamorphosis. Na ...
Volledige biografie...

Bezetting

Esther Ladiges   fluit, zang
Peter H. Boer   basgitaar, producer
Eveline van Kampen   erhu, gitaar
Tom Rutgers   drums
Gerton Leijdekker   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Eveline Simons   toetsinstrumenten
Emile Boellard   drums

Biografie Illumion

Illumion is een symfonische en progressieve rockgroep, in 2002 opgericht door gitariste Eveline van Kampen na haar afstuderen aan het conservatorium te Alkmaar. Geschiedkundige en literaire onderwerpen vormen de basis van de songteksten, geïnspireerd door onder meer The Picture Of Dorian Gray, The Pit And The Pendulum en Metamorphosis. Na de demo's Into The Labyrinth (2004) en Into The Labyrinth II (2006) verschijnt in mei 2009 het debuutalbum Hunting For Significance, uitgebracht bij het Zweedse label Progress Records. Illumion werkt in The Granny Attic Studios te Opmeer aan het tweede album The Waves, dat op vinyl en cd uitkomt in 2012 en gastbijdragen bevat van Arjen Lucassen, Wouter Hakhoff en Pearl Cheng.

Discografie Illumion

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Illumion

Audio/Video Illumion

Video Illumion

ILLUMION - Scarlet sin.wmv
ILLUMION - Scarlet sin.wmv
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
ILLUMION - Scarlet sin.wmv

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer