Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

IN DE STEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Online

Officiële website

In De Steen

In De Steen wordt opgericht door een aantal bekende Nederlandse sessiemuzikanten die elkaar kennen van de Marco Borsato Band. De groep wordt naar eigen zeggen geboren uit de drang om uit het soms nogal krappe keurslijf van begeleidend muzikant van bekende Nederlandse artiesten te stappen. Na een album en een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nico Brandsen   orgel, toetsinstrumenten, zang
Wilbrand Meischke   basgitaar, zang
Jan Tekstra   gitaar, zang
Ton Dijkman   drums, zang

Genoemd in de biografie van

1994   Nico Brandsen
1994   Patrick Mühren
1994   Wilbrand Meischke
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie In De Steen

In De Steen wordt opgericht door een aantal bekende Nederlandse sessiemuzikanten die elkaar kennen van de Marco Borsato Band. De groep wordt naar eigen zeggen geboren uit de drang om uit het soms nogal krappe keurslijf van begeleidend muzikant van bekende Nederlandse artiesten te stappen. Na een album en een aantal singles is het na 1997 stil rond de band, totdat in maart 2012 Bandieten verschijnt. Gitarist/zanger Jan Tekstra, toetsenist Nico Brandsen, drummer Ton Dijkman en bassist Wilbrand Meischke worden op die cd aangevuld door Maarten van Roozendaal (‘t Raakt Me) en rapper Filster (Weet Je Wat We Doen, 2). Net als bij het vorige album vinden de opnamen plaats met Patrick en Arnold Mühren van Studio Arnold Mühren in Volendam. Verschil is wel dat de cd ditmaal alleen digitaal verkrijgbaar is via diverse betaalde muzieksites.

Discografie In De Steen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video In De Steen

Video In De Steen

"In de steen" 'Weet je wa...
"In de steen" 'Weet je wat we doen Part II' feat. FILSTER
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
"In de steen" 'Weet je wat we doen Part II' feat. FILSTER

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer