Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

IVO BERNARD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ivo Bernard

Periode

1975 - heden

Genre

pop/rock, singer-songwriter

Online

Officiƫle website

Ivo Bernard

Ivo Bernard is het soloproject van Ivo Dinkelaar, singer/songwriter, zanger en gitarist van The Dollybirds, het songwriterduo August75 en de Eagles-tribute The Dutch Eagles. Hij neemt zijn debuut-EP Cloud Nine Echo op in Studio Zeezicht te Spaarnwoude. Zijn liedjes laten invloeden horen van onder anderen Nick Drake, Bruce Springsteen, Elliott ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ivo Dinkelaar   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Biografie Ivo Bernard

Ivo Bernard is het soloproject van Ivo Dinkelaar, singer/songwriter, zanger en gitarist van The Dollybirds, het songwriterduo August75 en de Eagles-tribute The Dutch Eagles. Hij neemt zijn debuut-EP Cloud Nine Echo op in Studio Zeezicht te Spaarnwoude. Zijn liedjes laten invloeden horen van onder anderen Nick Drake, Bruce Springsteen, Elliott Smith en Josh Ritter. In 2014 brengt hij het ingetogen album band Memory Man uit. Aan het album werken saxofonist Tom Beek, bassist Gerco Aerts, pianist Ruben van Mastrigt, en gitarist Arto Boyadijan mee. Bart Wagemakers, met wie Ivo Bernard onder andere jarenlang in de tribute band The Dutch Eagles speelde, heeft het album geproduceerd.

Discografie Ivo Bernard

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ivo Bernard

Audio/Video Ivo Bernard

Video Ivo Bernard

Ivo Bernard - Lucky
Ivo Bernard - Lucky
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ivo Bernard - Lucky

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer