Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAH6

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

JaH6 in 2011

Periode

2009 - heden

Genre

levenslied, Nederlandstalig, pop/rock, reggae

Online

Officiële website

JaH6

JaH6 speelt levenslied met een reggaebeat en koppelt Bob Marley aan het repertoire van volkszangers en -zangeressen als André Hazes, Tante Leen en Willy Alberti.
Volledige biografie...

Bezetting

Pieter Both   zang
Twan van Gerven   gitaar
Patrick Kuschel   basgitaar
Bas van den Biggelaar   toetsinstrumenten, zang
Rudi de Graaff   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Herman Havertong   zang
Ron Rotteveel   drums

Genoemd in de biografie van

2010   Rudi de Graaff
2011   Guus Meeuwis
2011   Jaap Valkhoff
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie JaH6

JaH6 speelt levenslied met een reggaebeat en koppelt Bob Marley aan het repertoire van volkszangers en -zangeressen als André Hazes, Tante Leen en Willy Alberti.

2009 - 2010

JaH6 bestaat uit leden van de groepen Beef, Gotcha! Allstars en Mala Vita en ontstaat in de zomer van 2009 wanneer tijdens een Bob Marley-sessie zanger Herman Havertong (familie van actrice Gerda Havertong) de André Hazes-hit Zij Gelooft In Mij zingt. De combinatie van reggae en levenslied blijkt een schot in de roos en de band breidt het repertoire uit, met naast Hazes ook liedjes van Tante Leen, Willy Alberti en Ramses Shaffy. JaH6 biedt voor Havertong een nieuwe kans na een zwervend bestaan van ongeveer vijftien jaar. Het eerste optreden is in de zomer van 2010 op het Zwarte Cross Festival. In december 2010 neemt Cyril Directie (o.a. Kane) plaats achter het drumstel.

André Hazes Beef! Gotcha Kane Mala Vita Ramses Shaffy Tante Leen Willy Alberti

2011

JaH6 in 2011 JaH6 wint een coverbandwedstrijd op Radio 538 en belandt daarmee in juni 2011 in het voorprogramma van Guus Meeuwis tijdens Groots Met Een Zachte G in het Philips Stadion te Eindhoven. Havertong moet wegens stemproblemen een aantal maanden absolute stemrust houden. De rest van de zomertournee in 2011 wordt afgelast en de band concentreert zich op de afronding van het debuutalbum. De titelloze cd verschijnt najaar 2011 en bevat gastbijdragen van Corry Konings, Lilian Vieira, accordeonist Eddy Hoorenman, Henrik Holm op zingende zaag, percussionisten van Drums Of The Earth, de Special Request Horns, het draaiorgel van de familie Perlee en de beiaardier van de Westertoren.

Corry Konings Guus Meeuwis Lilian Vieira

2012 - 2013

Op 14 januari 2012 speelt de band op Noorderslag in Groningen. Er volgt een uitgebreide tournee door Nederland. Het jaar wordt afgesloten met een door de band georganiseerd reggaefestival in Leiden ten bate van 3 FM Serious Request. De opbrengst bedraagt aan eind van de avond ruim 30.000 Euro. Als JaH6 begin 2013 wordt gevraagd om samen met zanger Ben Saunders twee covers op te nemen voor War Child, heeft Herman Havertong de band inmiddels verlaten. JaH6 werkt aan een nieuw studioalbum dat gepland staat voor 2014.

Ben Saunders

Discografie JaH6

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's JaH6

Audio/Video JaH6

Video JaH6

JAH6 & Corry Konings - Mo...
JAH6 & Corry Konings - Mooi Was Die Tijd
Jah6 - Diep In Mijn Hart ...
Jah6 - Diep In Mijn Hart ft. Lilian Vieira
JAH6 - Zij Gelooft In Mij...
JAH6 - Zij Gelooft In Mij (Teaser)
Radio 538: JAH6 - Zij gel...
Radio 538: JAH6 - Zij gelooft in mij ( winnaar Guus Meeuwis Coverbandfinale 2011 )
JAH6 - Zij Gelooft In Mij
JAH6 - Zij Gelooft In Mij
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Radio 538: JAH6 - Zij gelooft in mij ( winnaar Guus Meeuwis Coverbandfinale 2011 )

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer