Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAAP DRAGT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1930 - 2003

Genre

hedendaags

Biografie Jaap Dragt

Jaap Dragt werd geboren in 1930, hij overleed op 5 januari 2003. Opleiding Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium hoofdvak orgel bij Jacob Bijster en sloot deze studie in 1955 af met de Prix d'Excellence onder toekenning van de Jubileum Prijs van de Toonkunst. Tevens studeerde hij enige jaren contrapunt, privé bij ...
Volledige biografie...

Biografie Jaap Dragt

1930 - 2003

Jaap Dragt werd geboren in 1930, hij overleed op 5 januari 2003.


Opleiding

Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium hoofdvak orgel bij Jacob Bijster en sloot deze studie in 1955 af met de Prix d'Excellence onder toekenning van de Jubileum Prijs van de Toonkunst. Tevens studeerde hij enige jaren contrapunt, privé bij Ernest W. Mulder.


Activiteiten

Jaap Dragt was van 1960 tot 1987 orgeldocent aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle en vervulde onder andere organistenfuncties in Amsterdam, Amstelveen en Zwolle. Voorts gaf hij orgelconcerten in binnen en buitenland.


Publicaties

Van zijn hand verscheen in 1972 een leerboek voor orgelmethodiek onder de titel Orgel methoden in heden en verleden (Broekmans & Van Poppel, Amsterdam).


Composities

Dragt componeerde voornamelijk kerkmuziek voor orgel. Zijn werken zijn uitgegeven bij Alsbach, Ars Nova, Harmonia en Donemus.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jaap Dragt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer